in

Și-a aprins o țigară în timp ce făcea terapie cu oxigen: român mort în explozie la un spital din Sicilia

Își aprinde o țigară în spital, provoacă un incendiu și moare. Este vorba de un pacient român, Costică Brustureanu, 53 de ani, rezident la Canicattì, internat la spitalului Fratelli Parlapiano din Ribera, în zona Agrigento. În timpul unei ședințe de terapie cu oxigen, bărbatul și-a scos masca și și-a aprins o țigară. Scânteia de la brichetă a generat flăcările și explozia imediată a generatorului de oxigen.

În incendiu bărbatul a murit, nu s-a putut face nimic pentru el. Pompierii i-au găsit cadavrul, în timp ce îi evacuau pe ceilalți patru pacienți internați, transportându-i la camera de urgență, în mijlocul flăcărilor și fumului, care au invadat primul etaj al spitalului. Intervenția la timp a mai multor pompieri a evitat o catastrofă.

Tragedie la Bologna, trei copii și mama lor româncă au murit într-un incendiu

Flăcările au fost stinse și nu au fost alte persoane rănite sau intoxicate, însă întregul departament este neutilizabil, iar cel de la etaj, unde se află cabinetul, a fost evacuat și din motive de precauție. Spitalul, o unitate mică, are un număr limitat de pacienți. Procurorul de gardă la Parchetul Sciacca, care a deschis o anchetă, a dispus sechestrarea zonei afectate de flăcări, care a fost inundată în urma intervenției pompierilor. Incendiul a avut loc chiar înainte de ora 20. Fumul a invadat și alte secții ale spitalului. La spital s-au deplasat polițiștii de la secția Sciacca și de la secția de poliție Agrigento și de carabinierii Ribera, care au încercat să liniștească rudele persoanelor internate, care, la aflarea veștii, s-au deplasat de urgență la spital, informează blitzquotidiano.it.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Istat, rata natalității se prăbușește în Italia: este aproape de minimul istoric. „În acest ritm, țara rămâne fără locuitori”

Accident la Como, o româncă de 37 de ani a intrat cu mașina într-un copac și a murit