in

Asasinii Paulei Burci, închişi pe viaţă

Două condamnări la închisoare pe viaţă şi izolare diurnă pentru două luni. Pedeapsă foarte dură pentru cei doi inculpaţi acuzaţi de uciderea Paulei Burci, de 19 ani, prostituată româncă, al cărei corp carbonizat şi ascuns sub tufişuri a fost găsit în lunca Padului la Zocca di Ro, în provincia Ferrara, pe 24 martie 2008.

Potrivit Curţii cu Juri din Ferrara, Sergio Benazzo, instalator din Villadose (Rovigo) de 35 de ani, şi Gianina Pistroescu, de 36 de ani, româncă şi deja în închisoare pentru exploatarea prostituţiei, sunt vinovaţi de omor voluntar, distrugere şi ocultare a cadavrului. Cei doi au fost condamnaţi şi la plata unei despăgubiri de 150.000 de euro pentru rudele Paulei (părinţii, un frate şi o soră) care s-au constituit parte civilă. "Bani pe care probabil nu-i vom vedea niciodată – comentează avocatul rudelor – dar clienţii mei vroiau justiţie pentru Paula, şi procuratura a făcut o muncă extraordinară". Avocaţii inculpaţilor au anunţat că vor face apel.

Paula, potrivit acuzaţiilor, sosită în Italia cu promisiunea unui loc de muncă, a fost ucisă cu lovituri de ciocan şi arsă când inima sa încă mai bătea. În afara celor doi inculpaţi, la omor ar fi participat alte persoane care încă trebuie identificate şi pentru care a fost deschisă o a doua anchetă. Corpul găsit pe 24 martie 2008 era complet carbonizat. Ancheta a început dintr-un noroc, identificarea nesperată a victimei, şi a continuat apoi în mediul exploatării prostituţiei.

Atenţia anchetatorilor se concentrase pe Sergio Benazzo, 37 de ani, instalator din Villadose (Rovigo) indicat ca exploatator al Paulei împreună cu fosta sa concubină, Gianina Pistroescu (37 ani), româncă din Segarcea, Dolj, deja închisă în România, tot pentru exploatarea prostituţiei.

Tocmai interceptările ambientale în închisoarea din Craiova au dus la o dezvoltare a anchetei, în urma declaraţiilor compromiţătoare pe care Pistroescu le făcuse colegei de celulă Iana Şerbănoiu, apoi devenităuna dintre martorele cheie ale procesului. Paula Burci, originară din Segarcea, potrivit reconstituirii, a fost racolată de fratele lui Pistroescu şi a ajuns în Italia pe 11 ianuarie 2008.

A locuit la Villadose, în casa lui Benazzo şi a concubinei Pistroescu, fiind obligată să se prostitueze. Dacă refuza, era bătută. Paula voia să iasă din acest mediu şi un client care se ataşase de ea, un tânăr din Ferrara, i-a dat numărul de telefon şi a primis că o ajută. După ce au descoperit relaţia, Benazzo şi Pistroescu vroiau să-i dea o “lecţie”. Pe 14 februarie 2008, Benazzo şi Pistroescu o urcă într-o maşină, merg pe o stradă mai puţin circulată, cu obiectivul de a se opri pe malul Padului, într-un loc izolat unde să-i poată da o lecţie.

Au bătut-o şi au înjunghiat-o, astfel “lecţia” s-a încheiat cu un omor. Cadavrul, complet dezbrăcat, a fost acoperit de ramuri şi arbuşti, şi incendiat. Resturile, descompuse şi mâncate de animale, au fost descoperite o lună mai târziu. Ancheta a primit un impuls important şi după ce transmisiunea tv “Chi l’ha visto?” de la Raitre s-a interesat de caz, primind în direct mărturii importante pentru anchetatori.

După 3 ani de investigaţii, asasinii au fost prinşi, în 2011.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bonus bébé pentru copiii din Piemonte

După atentatul din Bulgaria, România devine o “destinaţie sigură” pentru turişti