in

După atentatul din Bulgaria, România devine o “destinaţie sigură” pentru turişti

România trebuie să insiste în promovarea internaţională pe faptul că este o ţară sigură în zonă, pentru că marii tur-operatori, atunci când aleg o destinaţie turistică, insistă ca ea să fie sigură, a declarat duminică Dan Matei Agathon, preşedinte al Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii.

"În urma evenimentelor din Bulgaria, România poate deveni o destinaţie favorită inclusiv pentru cetăţenii israelieni, pentru că ţara noastră nu s-a confruntat până acum cu atentate şi este în continuare cea mai sigură zonă cu litoral din Sud-Estul Europei", a spus preşedintele FPTS.

Acesta a anunţat că Asociaţia Patronală Mamaia, având în componenţă 60 de hoteluri din Mamaia şi Eforie Nord, a devenit membru al Federaţiei Patronale din Turism şi Servicii în scopul promovării litoralului românesc, al identificării şi soluţionării problemelor cu care se confruntă turismul de litoral.

De asemenea, Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, a devenit vicepreşedinte al FPTS.

În viitorul apropiat, Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii va organiza o întâlnire cu toate autorităţile şi cu toţi factorii de decizie pentru a pune laolaltă expertiza investitorilor şi a specialiştilor în scopul revitalizării litoralului românesc, a mai spus Dan Matei Agathon.

Conform cifrelor culese până acum de Federaţia, în acest an numărul de turişti a revenit la nivelul anilor 2008-2009, gradul de ocupare fiind de 94 la sută şi există semne că acest trend ascendent se va păstra şi în luna august.

FPTS propune de asemenea înfiinţarea poliţiei plajelor, pentru a opri mica infracţiune, dar şi a poliţiei turistice după model european, care să-i penalizeze pe proprietarii hotelurilor lăsate în paragină şi să găsească astfel o soluţie legală la imaginea de ruină lăsată de acele locaţii care umbresc imaginea de ansamblu a litoralului românesc.AGERPRES

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Asasinii Paulei Burci, închişi pe viaţă

ULTIMA ORĂ / 55 de secţii de vot în Italia, lista completă şi adresele, pe regiuni