in

Asti/ Cazul ȋntreprinzătorului italian ucis ȋn bătaie- un alt român arestat

Poliţiştii români au arestat la Suceava un cetăţean de 25 de ani, considerat a fi unul din complicii asasinilor lui Carmelo Casale, un cunoscut ȋntreprinzător italian din domeniul construcţiilor. Constantin Ionel Dochiţei- ȋmpreună cu fraţii Liviu şi Ion Radu Marchidan- este acuzat de complicitate la uciderea ȋntreprinzătorului italian din Buttigliera d'Asti al cărui corp a fost găsit ȋntr-o casă ţărănească ȋn renovare la Capriglio (provincia Asti) pe 2 aprilie 2010. Anchetatorii au stabilit că, ȋnainte de a muri, italianul fusese legat, bătut cu cruzime şi torturat.

Arestatul, Constantin Ionel Dochiţei, de 25 de ani, fără ocupaţie, rezident la Torino se adaugă celorlalţi doi arestaţi de carabinierii din Asti. Pe 10 martie 2011, după aproape un an de anchete, fraţii români Liviu Marchidan, de 30 de ani, şi Ionuţ Radu Marchidan, de 21 de ani, ambii domiciliaţi la Torino, au fost arestaţi şi ȋnchişi ȋn ȋnchisoarea din Torino.

Fraţii Marchidan sunt consideraţi autorii materiali ai omorului, ȋn complicitate cu Dochiţei. Poliţia română a fost cea care, la indicaţia Carabinierilor de la Nucleul Investigativ din Asti, l-au găsit pe fugar ȋntr-o ascunzătoare din judeţul Suceava. În iunie, pe numele său a fost emis un mandat de arestare european.

O anchetă dificilă

Câteva aspecte ale complexelor anchete au fost descrise pe timpul unei conferinţe de presă a comandamentului carabinierilor din Asti. Potrivit celor povestite de anchetatori, ar exista probe de netăgăduit care dovedesc participarea lui Dochiţei la omor.

"Anchetele s-au dovedit imediat a fi dificile – a declarat căpitanul Angelo Lano, comandantul secţiei operative – atât din cauza găsirii tardive a cadavrului, care a avut loc ȋntâmplător la două zile după omor de către doi soţi care intraseră ȋn clădirea abandonată pentru a-şi căuta câinele care dispăruse, cât şi din caua lipsei martorilor".

"A fost necesară o lungă şi meticuloasă muncă de cercetare – a continuat – desfăşurată prin efectuarea de verificări şi descinderi şi audiind zeci de martori. Activitatea a fost completată de elementele de probă culese şi de rezultatele cercetărilor criminalistice, efectuate ȋn colaborare cu secţia Ris din Parma. Numai după luni de muncă cu răbdare am reuşit să recompunem puzzle-ul care a permis depistarea celor trei responsabili şi strângerea ȋn privinţa lor a unor elemente de probă covârşitoare".

Fraţii Ionuţ şi Liviu Marchidan, au fost interogaţi ȋn ȋnchisoare ȋncă din martie. Mobilul crimei ar fi legat de ȋmprumuturile bancare obţinute de fraţii Marchidan, cu ajutorul lui Casale.

Crima

pe 2 aprilie 2010 ȋn interiorul unei case nelocuite din Capriglio. Anchetele au demonstrat că ȋntreprinzătorul era implicat ȋntr-un “sistem” care avea ca scop obţinerea ilicită de importante ȋmprumuturi bancare pentru achiziţionarea sau renovarea de imobile, ȋn favoarea unor subiecţi care nu ȋndeplineau cerinţele necesare.

Probabil Casale a pretins pentru obţinerea ȋmprumutului taxe şi dobânzi considerate excesive, iar românii au considerat că au fost ȋnşelaţi.

În urma cercetărilor şi din mărturiile strânse a reieşit că ȋntre ȋntreprinzător şi fraţii Marchidan relaţiile, deja foarte tensionate, ar fi suferit un punct de ruptură ȋn noaptea de 30 martie anul trecut când, ȋntr-un pub din Chieri, a avut loc o discuţie violentă ȋntre cei trei, care a continuat ȋn afara localului.

Cei trei s-ar fi ȋndepărtat şi din acel moment nu s-a mai ştiut nimic despre Carmelo Casale – până la găsirea cadavrului la Capriglia. Maşina ȋntreprinzătorului a fost blocată de români ȋn dreptul localităţii Castelnuovo don Bosco. Întreprinzătorul a fost dus cu forţa ȋn casa din Capriglio de către cei doi fraţi, cărora li s-ar fi alăturat Dochiţei, al treilea bărbat arestat; după ce a fost legat de mâini şi de picioare, Casale a fost bătut şi torturat câteva ore cu sălbăticie. La final a intervenit decesul din cauza pumnilor şi picioarelor aplicate de cei trei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Schio/ Dana “cu mâini de aur”, sau fericirea de a avea o familie unită

Aproape 200.000 de şomeri români ȋn Spania, CE aprobă restricţiile cerute de Madrid