in

Atacuri cu buldozere la benzinării, au fost extrădați ultimii membri ai bandei de români

Poliția din Pordenone a închis definitiv cercul asupra bandei transnaționale specializate în atacuri cu buldozere împotriva benzinăriilor care, iarna trecută, a dat lovituri în Friuli Venezia Giulia, Veneto, Lombardi, Toscana și Emilia Romagna.

Pentru doi dintre cei patru membri ai grupului infracțional, urmăriți și arestați în România, au fost încheiate procedurile de extrădare și de predare către poliția italiană, porivit Il Gazzettino.

Miercuri, 4 august, cu un zbor al Forțelor Aeriene din București, escortat de personalul Serviciului de Cooperare Internațională a Poliției, a fost predat Italiei S.M., în vârstă de 22 de ani. care, în bandă, avea rolul de șofer al celorlalți trei complici.

Bărbatul a fost dus la închisoarea Civitavecchia (Roma).

Celălalt membru al asociației infracționale, D.I.G. în vârstă de 24 de ani, de asemenea arestat în România, extrădat în 10 iunie și ajuns la aeroportul Roma Fiumicino, a fost predat polițiștilor italieni care l-au dus închisoarea Prato.

Distrugeau benzinării cu buldozerul pentru a smulge casieriile automate, bandă de români anihilată de carabinierii din Cattolica

Operațiunea poliției

În 12 mai 2021 a fost lansată operațiunea transnațională de poliție, condusă de echipa mobilă a poliției Pordenone, cu coordonarea Serviciului Operațional Central (SCO) al Poliției de Stat și Serviciul internațional de cooperare polițienească (SCIP), referitor la executarea mandatelor de arestare împotriva a 4 persoane de origine română, membri ai unei bande transnaționale specializate în atacuri cu buldozere în dauna zonelor de servicii din nordul Italiei.

Grupul infracțional, între lunile ianuarie și aprilie a anului curent, a comis numeroase lovituri în diferite provincii din Friuli Venezia Giulia, Veneto, Emilia Romagna și Lombardia, seara și noaptea, săvârșind infracțiuni de furt împotriva benzinăriilor, cu utilizarea buldozerelor mari, prin intermediul cărora au smuls coloanele de distribuire cu autoservire, sustrăgând numerarul din interior.

Bandiții au luat zeci de mii de euro, dar, în același timp, au creat daune semnificative pentru proprietarii distribuitorilor de carburanți care au fost obligați să nu mai funcționeze o perioadă de timp, până la refacerea completă a sistemelor de alimentare.

Grupul infracțional adoptase un mod de operare transfrontalier, ajungând în Italia în principal la sfârșit de săptămână unde, odată identificate țintele care trebuiau lovite, au furat mașini și buldozere de tip „pick-up” de pe șantierele de construcții sau din depozitele de închirieri auto. .

Arestările, ordonate de judecătorul de instrucție al Curții Pordenone, au vizat 4 cetățeni români și fusese executat chiar în zorii acelei zile, doi în România și unul la Trieste, în timp ce al patrulea murise în martie anul trecut, când, în provincia Gorizia, noaptea, după ce a furat o mașină, interceptată de patrulele poliției, pentru a scăpa de captură, s-a scufundat în râul Isonzo, cu cadavrul care a fost găsit ulterior, în același curs de apă, pe 26 aprilie la Peteano (GO).

Începutul anchetei

Ancheta efectuată de Echipa mobilă a Cartierului General al Poliției Pordenone a început în noaptea de 17 februarie 2021, când la Porcia (PN), s-a încercat furarea, prin smulgere , a coloanelor OPT folosind un buldozer mare – Terminal de plăți în aer liber, al benzinăriei cu autoservire Conad.

Cu acea ocazie, furtul a fost zădărnicit de o patrulă a Poliției Pordenone, care a surprins banda în fapt, punându-i pe fugă.

Prin urmare, anchetatorii au legat o serie întreagă de furturi de mașini comise în dimineața precedentă, în special mașinile furate au fost folosite pentru a comite lovitura, inclusiv o preluare, identificând numele unui cetățean român de 28 de ani, deja cu antecedente specifice.

Două zile mai târziu, pe 19 februarie 2021, furtul agravat din Azzano Decimo (PN) a fost săvârșit în același mod, deteriorând coloana de distribuție a combustibilului Conad.

Apoi au fost alte atacuri din provincia Pordenone, și anume cel din 8 martie împotriva benzinăriei Q8 din San Vito al Tagliamento (PN), în timpul căruia coloanele au fost smulse , cu o pradă de 22.465 € în numerar și daune materiale pentru proprietarul stației de benzină, cuantificată în valoare suplimentară de 23.000 €.

Și din nou, în noaptea de 25 martie 2021, cel comis în Martignacco (UD), o încercare de a deteriora o stație de benzină și ulterior, în jurul orei trei dimineața, în orașul din apropiere Arba (PN), au spart geamul barului benzinăriei, furând țigări de 4.000 de euro și 2.000 de euro din casa de marcat. Investigațiile au descoperit numeroaselor episoade similare comise în provinciile de centru-nord ale Italiei, cum ar fi:

– 18.02.2021 – furt agravat la o benzinărie Q8 din Carpi (MO);

– 19.02.2021 – furtul agravat la o benzinărie Q8 din Paese (TV);

– 19.02.2021 – furt agravat la o benzinărie TAMOIL din Monselice (PD);

– 20.02.2021 – furt agravat la o benzinărie Q8 din Este (PD);

– 21.02.2021 – furt agravat la o benzinărie IP din Castegnato (BS);

– 22.02.2021 – furtul agravat la o benzinărie IP în Robecco d’Oglio (CR);

– 24.02.2021 – furt agravat la o benzinărie Q8 din Breganze (VI).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
litoralul romanesc2

Turist, după patru zile pe litoralul românesc: «Cât un sejur de 7 zile la Roma, la patru stele!»

astrayeneca

Moartea unui român după VACCIN, investigată de procurorii italieni. Anchetatorii cer date medicale din România