Menu
in

Un avion s-a prăbușit la Milano, opt persoane aflate la bord, printre care și un copil, au decedat

Un avion privat de mici dimensiuni s-a prăbușit duminică în San Donato Milanese, cartier aflat la periferia orașului italian Milano, iar pilotul, copilotul și cei șase pasageri de la bord, printre care și un copil, au murit, transmite agenția de presă ANSA.

Cine sunt victimele: Un miliardar român cu familia, morți în accidentul aviatic de la Milano

Aeronava a decolat duminică de pe Aeroportul Linate din Milano și se deplasa către Olbia, Sardinia, însă la scurt timp s-a prăbușit într-o clădire goală, aflată în renovare, din apropierea unei stații de metrou.

Martorii au precizat pentru publicația italiană Corriere della Sera că au observat flăcări în zona motorului înainte ca avionul să se prăbușească.

Oamenii au auzit o explozie la momentul prăbușirii, iar din clădire s-au degajat flăcări și cantități mari de fum. Mai mult decât atât, au luat foc chiar și câteva mașini parcate în apropiere.

Impactul a fost devastator”, a explicat Carlo Cardinali, ofițer din cadrul echipei de pompieri din Milano, care a ajuns cu echipajele la San Donato Milanese (Milano. ”În prezent a fost identificat un singur cadavru”, a adăugat el, explicând că avionul s-a prăbușit în fațada clădirii.

Agenția Națională pentru Siguranța Zborului (ANSV) a deschis o anchetă și a dispus trimiterea unui investigator la fața locului. Conform celor reconstituite de agenție până acum, ”aeronava PC-12, marcaje de identificare YR-PDV, a decolat de la Linate la 13:04 spre Olbia. Avionul a lovit o clădire stabilă și a luat foc”. 

Din primele informații, pilotul Piper era cetățean german și la bord, printre pasageri, se afla și un cetățean francez. Identificarea cadavrelor este în curs.

Povestea MARTORILOR

„Avionul avea un motor în flăcări și a coborât, nu s-au văzut manevre, ci doar s-a prăbușit”, a declarat unul dintre martori.

„Am auzit un avion pe cale să cadă, cu elicele oprindu-se, apoi am simțit cum tremură geamurile și, ca în filme, m-am dus la fereastră și am văzut o coloană de fum ridicându-se”, spune un băiat care trăiește la câțiva zeci de metri de clădirea unde s-a prăbușit avionul. 

„Am văzut un avion pierzând controlul, l-am văzut exact când s-a prăbușit. L-am văzut coborând. Avionul era scăzut în înalțime. Și apoi mult fum, flăcări. Pe cer zburau bucăți”, este povestea lui Andrea, 19 ani. „Mi-a fost foarte frică – a adăugat el – Apoi au sosit polițiștii și carabinierii. Din fericire drumul era liber, nu era nimeni”. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.7]
Exit mobile version