in

Un miliardar român cu familia, morți în accidentul aviatic de la Milano

San Donato , avionul se prăbușește pe o clădire. Cei opt pasageri au murit
Avionul turistic s-a prăbușit într-o clădire în renovare folosită ca birouri și locuri de parcare pentru autobuze. Zborul privat a plecat de la Linate cu destinația Sardinia

Opt morți

Un mic avion privat s-a prăbușit peste o clădire, lângă stația de metrou San Donato Milanese (Milano). Cele opt persoane aflate la bord au murit: pilotul și șapte pasageri, inclusiv un copil.

Accidentul a avut loc la scurt timp după ora 13. Pompierii, poliția și vehiculele de urgență sunt la fața locului.

Aeronava, un Pilatus PC-12, câteva mașini și clădirea sunt în flăcări. Taxiul aerian care s-a prăbușit la o aruncătură de băț de stația San Donato a decolat de pe pista Linate la 13.03 și s-a prăbușit șase minute mai târziu.

A zburat peste Segrate, urmând ruta corectă prevăzută de planul de zbor, dar apoi, în loc să continue spre sud, a virat, poate pentru că pilotul a pierdut controlul sau pentru că dorea să se întoarcă la aeroport. Potrivit unei mărturii, avionul avea un motor în flăcări, scrie Il Giorno.

Un avion s-a prăbușit la Milano, opt persoane aflate la bord, printre care și un copil, au decedat

Miliardar mort

În accident a murit un miliardar român. Este vorba de Dan Petrescu, 68 de ani, celebrul miliardar și partener al lui Ion Țiriac. Acesta se afla în avionul care s-a prăbușit, împreună cu soția și copilul. În avion se mai aflau cinci prieteni români.

Avionul fusese achiziţionat de Dan Petrescu împreună cu Vova Cohn, fost acţionar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, potrivit Adevărul. 

Mai bogat decât Țiriac

Dan Petrescu era considerat românul mai bogat ca Ion Ţiriac. Considerat „miliardarul din umbră”, acesta a fost chiar partenerul de afaceri al lui Ţiriac imediat după Revoluţie, iar averea de 3 miliarde de euro a făcut-o din afaceri imobiliare.

El a plecat în Germania înainte de 1989. Afaceristul Dan Petrescu s-a întors în România imediat după Revoluţie, iar partener în afaceri i-a fost Ion Ţiriac. Acum, are o avere mai mare chiar şi decât a fostului tenisman.

Bogat din imobiliare

Dan Petrescu a câştigat sume uriaşe din imobiliare. Zeci de supermarketuri din ţară sunt construite pe terenurile sale, iar lunar încasează milioane de euro din chirii. Aşa a ajuns la o avere de peste un miliard de euro, fiind considerat cel mai bogat român.

Potrivit celor de la Cancan, miliardarul Dan Petrescu încerca să se păstreze departe de viaţa publică. Conducea maşini vechi, se îmbrpca modest şi zbura deseori la Monte Carlo, acolo unde locuia, doar cu avioane low cost.

Clădirea era goală

Avionul a căzut pe o clădire goală în renovare, folosită ca birouri și parcare pentru autobuze.

Locuitorii din zonă raportează că au auzit un șuierat foarte puternic și apoi o explozie, cauzată de impactul avionului.

Flăcările au cuprins imediat clădirea cu două etaje în via 8 octombrie 2001, de la intersecția dintre via 8 ottobre 2001 și via Marignanola, la câțiva pași de sediul Eni din San Donato și de capătul metroului galben.

Nu ar mai fi alte persoane implicate în accidentul aerian, chiar dacă pompierii efectuează controale.

Ancheta Agenției Naționale pentru Siguranța Zborului

Între timp, Agenția Națională pentru Siguranța Zborului a deschis o anchetă și a dispus trimiterea unui anchetator la locul accidentului.

„Potrivit unui comunicat, aeronava PC-12 cu semnele de identificare YR-PDV, care a decolat de la Linate la ora locală 13.04 cu destinația Olbia, a lovit o clădire din San Donato Milanese și a luat foc”.

„Impactul a fost devastator”: a declarat Carlo Cardinali, un oficial al pompierilor din Milano, care s-a repezit imediat la San Donato Milanese.

O clădire goală doar pentru că tragedia s-a produs într-o sărbătoare publică: „Construiam stația de autobuz pe distanțe medii și lungi. Din fericire nu este nimeni înăuntru, dar mâine dimineață muncitorii ar fi fost acolo”: a spus arhitectul Michele Pugliese, directorul lucrărilor în desfășurare în clădirea peste care s-a prăbușit Pilatus PC-12.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 9 In medie: 3.2]
avion milano prabusit

Un avion s-a prăbușit la Milano, opt persoane aflate la bord, printre care și un copil, au decedat

miliardarul dan petrescu

Cine este Dan Petrescu, miliardarul român care ar fi pilotat avionul prăbușit la Milano