in

Cine este Dan Petrescu, miliardarul român care ar fi pilotat avionul prăbușit la Milano

Dan Petrescu, miliardarul român despre care presa italiană scrie că a murit în accidentul aviatic de la Milano, a fost adevăratul creier al afacerilor lui Ion Țiriac în România. 

În vârstă de 68 de ani, Dan Petrescu este considerat drept unul dintre cei mai discreți miliardari ai României.  Averea sa a fost estimată la aproximativ 3 miliarde de euro.

Se pare că omul de afaceri român ar fi fost la manşa avionului prăbuşit duminică. Nu există încă o confirmare oficială.

„El gândea toate mișcările făcute de Ion Țiriac în România”

Dan Petrescu plecat în Germania înainte de 1989 şi s-a întors în ţară imediat după Revoluţie. A dezvoltat mai multe afaceri împreună cu Ion Țiriac: Banca Ion Ţiriac, reţeaua Metro, afaceri imobiliare etc. ”Era un strateg al business-ului. El gândea toate mișcările făcute de Ion Țiriac în România”, a declarat pentru G4Media.ro un fost partener de afaceri al lui Petrescu.

În aceeași perioadă a deținut și afacerea Opel din România. Dan Petrescu a creat reţeaua de magazine Real din România. Auchan a cumpărat rețeaua Real într-o tranzacţie de peste 300 de milioane de euro, scrie zf.ro. El deţine mai multe parcuri comerciale din Bucureşti şi din ţară. Este unul dintre cei mai mari investitori în real estate din România, cu terenuri în toată țara.  Petrescu este, totodată, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari în centrul Capitalei, unde deţine mai multe blocuri şi case.

A murit patronul PRO TV. Miliardarul ceh şi-a pierdut viaţa într-un accident de elicopter în Alaska. Deţinea mai multe afaceri în România

Petrescu e descris drept ”freak control”, un personaj care muncea 10-12 ore zilnic și voia să controleze fiecare aspect al afacerilor sale.

În ciuda averii sale uriașe, miliardarul a rămas permanent în umbră și a refuzat să-și afișeze bogăția. Mai mult, el a condus multă vreme un Ford Escort extrem de vechi, potrivit surselor G4Media.ro, și, deși petrecea câteva luni navigând pe mare împreună cu soția sa, avea o ambarcațiune mult mai ieftină decât cele ale altor multi-milionari. Nu a acordat niciodată interviuri și își desfăşura afacerile prin mai multe firme offshore, mai notează zf.ro.

Ion Țiriac a spus despre el că este cel mai bogat român. În clasamente oficiale, el figurează în top, dar niciodată pe prima poziție.

În urmă cu câțiva ani a suferit de o afecțiune gravă și a început să facă tratamente în Elveția. Acela a fost momentul în care a început să piloteze singur pentru a evita cursele de linie și aeroporturile aglomerate.

După ce s-a vindecat, Dan Petrescu a început să reducă ritmul în afaceri și să petreacă mai mult timp cu familia sa. Acela a fost momentul în care și-a cumpărat o casă în Sardinia (Italia) și o mașină de lux Aston Martin.

Cine sunt ceilalți pasageri care au murit

Presa din Italia a prezentat duminică seara cele opt persoane care se aflau în avionul condus de miliardarul român Dan Petrescu. Toate cele opt persoane și-au pierdut viața in accidentul aviatic de la Milano.

Pe lângă Dan Petrescu (68 de ani), care s-ar fi aflat la manșa avionului, în urma accidentului a decedat soția acestuia, Dorotea Petrescu Balzat, în vârstă de 65 de ani, născută în România cu cetățenie franceză, și fiul lor de 30 de ani, Dan Stefan Petrescu, născut la München și, de asemenea, cu dublă cetățenie, relatează Corriere della Sera, conform G4Media.

Celelalte victime sunt Filippo Nascimbene, din Pavia, născut în 1988, manager la Milano în cadrul consultanței Start Hub, soția sa Claire Stephanie Caroline Alexandrescou, de aproape 34 de ani, născută în Franța și manager de publicitate (senior digital advertising and content digital manager pentru Europa de Sud la Pernod Ricard) și fiul lor, Raphael, născut la Milano pe 16 ianuarie 2020.

Alături de ei a fost Miruna Anca Wanda Lozinschi, româncă, născută în 1956, mama lui Claire Stephanie Caroline și bunica lui Raphael.

Cea de-a opta victimă este Julien Brossard, 36 de ani, născut pe 8 octombrie, un prieten canadian al lui Dan Ștefan Petrescu.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, duminică, faptul că printre persoanele decedate în accidentul aviatic de la periferia oraşului Milano se află doi cetăţeni români, cu dublă cetăţenie, conform informaţiilor primite până în prezent. Oficiul consular nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest incident.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un miliardar român cu familia, morți în accidentul aviatic de la Milano

Avion prăbușit la Milano, cine sunt cei care au murit alături de cel mai bogat român