in

Azilul groazei, condus de o româncă la Bologna, patru arestări. Bătrâni hărțuiți și umiliți: „Vine moartea, nu vin rudele tale”

Vârstnici abuzați și umiliți, neacordarea de ajutor, exercitarea abuzivă a profesiei de sănătate: acuzațiile împotriva a patru femei, arestate ieri în cadrul anchetei „Inferno” a Carabinierilor NAS Bologna, coordonată de procurorii Giuseppe Amato și Manuela Cavallo sunt foarte grele, scrie Leggo.

În interceptările carabinierilor apar bătrâni care cer „ajutor, ajutați-mă” sau plâng de durere, iar proprietara casei familiei care răspunde „Vine moartea, rudele tale nu mai ajung”.

Unei bătrâne care cerea apă și care a murit câteva ore mai târziu, o colaboratoare i-a răspuns: „Ce … tot zici apă, apă, apă? Esti nebună? Fii cuminte sau te împușc.”

Femeile arestate sunt proprietara casei-familie „Nino Aurelia” din Monteveglio (Bologna), Aurelia Dragomir, 56 de ani, de origine română, și trei dintre colaboratorii ei, surorile Luana, Antonella și Natascia Marchese, în vârstă de 59, 63 și 45 de ani, toate rezidenți în zona Modena și până acum fără cazier.

Judecătorul de instrucție din Bologna Francesca Zavaglia, în mandatul prin care a dispus arestarea preventivă în arest la domiciliu, le definește pe arestat periculoase din punct de vedere social, din cauza „incapacității lor de a-și reprima impulsurile agresive și opresive”, cu pericolul suplimentar, ca eliberate, „să comită alte infracțiuni grave de același fel”.

Investigațiile au relevat hărțuire sistematică și continuă, violență, amenințări și umilințe împotriva a nouă persoane de peste optzeci de ani, cărora li s-a administrat și tratament fără prescripție medicală.

Femeia de 56 de ani este o fostă îngrijitoare care, în 2017, înainte de a deschide structura din Monteveglio, a fost la o altă comunitate pentru bătrâni închisă din cauza neregulilor administrative. Cele trei surori nu au fost angajate, ci au fost colaboratoare, definite de proprietară ca „prietene voluntare”. Niciuna nu avea calificări care să permită profesiile din sănătate.

Pentru judecătorul de instrucție, interceptările și mărturiile de mediu au demascat un „climat de opresiune generală și violență față de persoanele în vârstă spitalizate”. Amenințările și umilințele, inclusiv cele sexuale, erau adesea legate de nevoile lor zilnice, cum ar fi nevoile corporale sau asistența la masa și băile.

Investigațiile au început în ianuarie după moartea, la spitalul Bazzano, a unui oaspete de 83 de ani în casa-familie. Conducerea spitalului a alertat carabinierii, raportând răni suspecte pe corpul persoanei în vârstă, apoi fiul victimei a făcut plângere la Carabinierii NAS. «Nu bănuiam nimic – a spus el pentru ANSA – tatăl meu mi-a spus că l-au tratat urât, dar suferea de demență senilă și eu nu am dat greutate la ceea ce a spus, din păcate. Numai în camera de urgență mi-au spus că a fost legat de mult timp de picioare și brațe ».

Bărbatul consideră arestul la domiciliu pentru suspecte o măsură „prea slabă”, având în vedere ceea ce au făcut, și se întreabă dacă proprietara structurii doarme liniștită cu conștiința ei după ce s-a comportat așa.

După închiderea azilului din Monteveglio între februarie și martie, oaspeții au fost transferați la un hotel din Zocca, în zona Modena. În hotel, asistența persoanelor în vârstă ar fi fost efectuată, încălcând disciplina care reglementează funcționarea structurilor de asistență socială, atât din punct de vedere fiscal, cât și referitor la măsurile de siguranță și prevenire la locul de muncă pentru Covid-. 19. În iulie a avut loc o primă intervenție a carabinierilor și a Asl la hotel: toți oaspeții au fost supuși unui test (rezultat negativ) și s-au mutat în alte structuri adecvate. Au fost aplicate sancțiuni administrative pentru suspecte în acea etapă. Ieri, 16 noiembrie, cercul a fost închis și din punct de vedere penal, cu executarea ordinelor de arest preventiv în arest la domiciliu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Alegeri parlamentare 2020: MAE propune 748 de secţii de votare în străinătate

Ladispoli, și-a surprins partenerul cu o altă femeie și s-a răzbunat dând foc la patul în care i-a găsit pe cei doi, s-a ales însă cu dosar penal