in

Banda de pe pista ciclabilă

Luni la rând i-au terorizat pe alergători şi pe biciclişti pe malul canalului Naviglio Grande la Milano. În sfârşit i-au prins. Patru tineri romi români, care luni de zile au agresat şi jefuit alergători şi biciclişti de-a lungul pistei pentru biciclişti Alzaia, dintre Corsico şi via Ludovico il Moro, la Milano, au căzut în sfârşit în capcana întinsă de carabinierii de la unitatea Barona. Este sfârşitul unui coşmar. A fost nevoie de opt militari pentru a-i încătuşa pe cei trei verişori Radu, Ivan şi Bobi Covaciu, de 19, 20 şi 22 de ani, cu antecedente pentru furt şi jaf, şi pe complicele lor Paul Covaciu, de 27 de ani, toţi locuind în barăcile dintre pistă şi şinele căii ferate, care înconjoară zona piazza Tirana.

Erau jefuitori deosebit de violenţi: asaltau victimele şi le băteau fără milă, pentru a le fura un portofel sau un celular.

Carabinierii i-au prins după o urmărire pe jos duminică 26 februarie, în jurul orei 18.30. Banda tocmai se împărţise în două pentru a ataca doi bătrâni: un bărbat de 74 de ani, împins într-un gard şi jefuit de celular, şi un bărbat de 72 de ani, trântit la pământ şi jefuit. În acel moment militarii, postaţi pentru supraveghere, au început urmărirea pe jos, până în piazza Tirana. Răufăcătorii au încercat să se despartă, dar carabinierii erau opt: au reuşit să-i prindă pe toţi.

Sunt circa 40 episoadele denunţate carabinierilor începând cu vara trecută, agresiuni şi jafuri de biciclişti, trecătorilor obişnuiţi şi persoane care făceau jogging pe malul canalului Naviglio Grande. Modul de operare al răufăcătorilor era mereu acelaşi: săreau gardul căii ferate şi intrau dintr-o dată pe pistă pentru a le ameninţa pe victime.

Unul dintre primele atacuri asupra unui alergător a fost comis pe 29 aprilie 2011. Rezidenţii disperaţi au aşezat săptămânile trecute trei pancarte scrise de mână pe parapetul canalului Naviglio Grande: "Hoţilor, cu aceste cartuşe vă vom împuşca de la ferestrele din faţă dacă îi atacaţi pe cei care trec pe aici".

Iată povestirea lui Eugenio Bersani, agresat pe 6 decembrie. "Două persoane m-au atacat cu violenţă, mi-au dat un pumn în ochi, m-au aruncat la pământ şi m-au târât cu capul în jos printre tufişurile care mărginesc pista. Jefuit, cu un ochi vânăt şi cu suspiciunea unei desprinderi de retină, am petrecut seara la Urgenţă. Primul meu gând când mă aflam pe mâinile agresorilor, a fost: dar dacă i s-ar întâmpla unei fete?".

Şi Daniele, de 46 de ani, a depus plângere la comisariat. "Faceţi ceva pentru că sunt viu ca prin miracol". Era seara zilei de 14 noiembrie, Daniele era pe bicicletă, l-au abordat trei persoane. L-au aruncat pe asfalt şi pentru a-l ameţi au folosit o rangă de fier. I-au furat banii, mobilul şi verigheta pe care o avea pe deget.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Eugen Ivuţ: „Credinţa este viaţa mea”

Judecătoare de la ÎCCJ, 29 de zile de arest: a pretins 200.000 de euro şpagă