in

Banda falşilor poliţişti, buletine româneşti folosite drept legitimaţii

Roma 21 nov 2011- Poliţiştii din capitala Italiei au arestat trei cetăţeni români, care au găsit o metodă ingenioasă să tâlhărească turiştii veniţi să-şi petreacă vacanţa la Roma. Potrivit sitului “RomaOggi”, cei trei, se prefăceau că sunt agenţi de poliţie şi îşi abordau victimele pentru un “control”.

Victimele

Românii au fost arestaţi după ce au aplicat aceeaşi tehnică, victima fiind, de această dată, o turistă americană de 40 de ani. Cei trei operau în zona Merulana, din centrul capitalei.

Tehnica

Mai întâi, unul dintre români a abordat-o pe turistă, cerându-i o informaţie. Apoi, au intervenit cei doi complici, care au convins-o pe femeie să se supună unei percheziţii, spunând că sunt poliţişti, şi i-au sustras astfel portofelul, în care au găsit 400 de euro şi 150 de dolari.

Prinşi în flagrant delict

Episodul, însă, a avut loc sub ochii unor adevăraţi poliţişti, care îi urmăreau de mai mult timp pe români. Cei trei au fost arestaţi în flagrant delict.

În ultimele şase luni, poliţia din capitala Italiei a arestat aproape 20 de “agenţi”  toţi specializaţi în aceeaşi tehnică, şi toţi cetăţeni români.  Hoţii îşi prezentau propriul buletin românesc, ca pe o legitimaţie de poliţie. Anchetorii nu exclud posibilitatea ca, în spatele grupului de “hoţi poliţişti” să se afle o organizaţie bine structurată.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

ROMA/ Serata jazz all’Accademia di Romania

Tănâră de 25 de ani cu craniul zdrobit de fiul bătrânei pe care o îngrijea