in

ROMA/ Serata jazz all’Accademia di Romania

MUSEI IN MUSICA

This time it’s different
Christiana Uikiza & Markus Gaudriot
Serata soul / jazz / folk la Accademia di Romania

19 noiembrie 2011, Orele 20,30 – 21,30 / 22,00 – 23,00
Accademia di R
omania, Sala de concerte

MARKUS GAUDRIOT

Tanarul absolvent al Academiei de Muzica din Viena, nascut in 1980 este deja perfect integrat in scena austriaca de jazz. Vienezul este deja de la o varsta frageda protagonistul multor sesiuni muzicale in cele mai importante cluburi din Viena si este acompaniatorul in turnee a diversilor muzicieni consacrati austrieci: Hans Salomon, Oscar Klein, Harry Stojka, Zipflo Weinrich.
"Eroii"lui muzicali, Oscar Peterson, Benny Green, Kenny Barron, Monty Alexander l-au inspirat in primii ani, insa bucuria de a face muzica prin prisma propriului spirit si maturitatea interpretatiei, atat din punct de vedere tehnic cat si din punct de vedere al originalitatii armonice, il deosebeste intru totul de orice alt pianist de varsta lui.

CHRISTIANA UIKIZA

Christiana Uikiza are bagajele mereu pregatite de zbor, iar uneori are senzatia ca locuieste la aeroportul vienez. Are insa si corzile vocale mereu pregatite pentru concerte, pe care le tine in toate colturile lumii: astfel, a avut ocazia sa se prezinte unui public cat se poate de diversificat, incantand mii de urechi si de suflete cu prezenta ei de scena si cu interpretarea unica a unor piese clasice de soul, jazz sau a cantecelor proprii. Mereu pe drumuri, in ultimele luni a concertat in cele mai diverse orase europeene: de la Copenhaga, Varsovia, Gdansk, Zürich, Berlin, Budapesta pana la Festivalul de Jazz din Istanbul 2011, impartind aceeasi scena cu stelele cele mai stralucitoare ale cerului de jazz si soul, cum ar fi Herbie Hancock, Michel Camillo, Randy Crawford, Natalie Cole, Joe Sample, Joss Stone si Jamie Cullum.

Nascuta in Romania, cantautoarea si-a dezvoltat talentul multilingvistic in mai multe tari in care a locuit (fiind fluenta in 6 si cantand in 13limbi), si-a perfectionat tehnica vocala in Viena si a studiat Jurnalistica in Zagreb, hotarand sa revina ulterior in orasul ei preferat, Viena. Acolo si-a continuat drumul muzical cu cei mai cunoscuti si cei mai calitativi muzicieni austrieci si internationali (Jean-Paul Bourelly, Joe Meixner, Willi Langer, Martin Fuss, etc.).
Alaturi de activitatea concertanta, care i-a fost mereu o prioritate de varf, Christiana a compus, inregistrat si lansat primul album cu piese proprii, produs de Christoph Burgstaller in anul 2008 ("This time it´s different"), album ce a avut un impact foarte pozitiv asupra publicului, generand reactii entuziaste in bransa si ovatii in recenziile din revistele de specialitate germane si austriece.
In prezent, Christiana inregistreaza in studiouri performante din Los Angeles, Kansas City si Austria, cel de-al II-lea album, ("How to get"), produs de pianistul de calibru mondial, Joe Meixner, album care va revela fanilor nenumarate delicii muzicale, in stilul soul/ jazz/ pop.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Europei per l’Italia” către noul premier, Mario Monti: „Eliminați restricțiile pentru români”

Banda falşilor poliţişti, buletine româneşti folosite drept legitimaţii