in

Băieţi români pentru poftele preoţilor din Vatican, un nou scandal de pedofilie

Patrizio Poggi, fost paroh al Bisericii San Filippo Neri din Roma, care a executat cinci ani de închisoare pentru agresiuni sexuale asupra unor minori, a făcut declaraţii carabinierilor despre o reţea de prostituţie care aducea tineri români pentru preoţi şi prelaţi de la Vatican.

Corriere dela Sera, citat de Mediafax, afirmă că sunt implicaţi, potrivit dezvăluirilor fostului paroh, nouă prelaţi, care beneficiau de serviciile unei filiere sexuale “bine organizate şi gestionate”.

Patrizio Poggi, în vârstă de 46 de ani, a menţionat, în denunţul său, că cel care se ocupa de selectarea tinerilor era un fost carabinier, care îi căuta pe aceştia într-un local gay, “Twink”, şi în zona acestuia, pe via Giolitti, lângă gara Termini din Roma.

Băieţii erau “înfometaţi şi disperaţi”. Minorii, cu vârste între 16 ăi 17 ani, erau plătiţi cu sume între 150 şi 500 de euro pentru prestaşie, scrie Il Messaggero. Acelaşi prelat a precizat că de “recrutare” în cadrul acestei reţele se ocupau, de asemenea, directoarea unei mici agenţii matrimoniale şi “un personaj care ţinea contabilitate la negru în parohia San Filippo Neri”, unde a fost preot Patrizio Poggi.

Patrizio Poggi descrie, în denunţul său, întâlniri cu caracter sexual, în biserici de la periferia Romei, cu tineri din Europa de Est şi afirmă că poate oferi nume de preoţi parohi care plătesc de obicei “pentru prestaţii cu minori” sume cuprinse “între 150 şi 500 de euro” pentru o “întâlnire”.

Corriere de la Sera relatează că Poggi a oferit carabinierilor şi alte informaţii, care vor face obiectul altor investigaţii extinse. Astfel, reiese că fostul carabinier nu era implicat doar în “selectarea” de tineri pentru anturajul Curiei, ci şi într-o activitate de “comerţ clandestin cu ostii achiziţionate de membri ai unor secte satanice”, activitate care urmează să fie investigată.

Vaticanul a respins acuzaţiile. Cardinalul Agostino Vallini, şeful Vicariatului catolic de la Roma, a declarat că preotul a făcut aceste declaraţii false „din dorinţa de răzbunare şi resentimente personale”. Asta deoarece Sfântul Scaun a refuzat să îl reinstaleze pe Patrizio Poggi la parohia sa după ce acesta a ieşit din închisoare.

“Cardinalul îşi exprimă încrederea sa deplină în justiţie şi se declară convins că aceste acuzaţii vor fi demontate”, se arată într-un comunicat al Vicariatului.

ULTIMA ORĂ: Patrizio Poggi a fost arestat în 28 iunie, pentru calomnie. El ar fi făcut acest denunî pentru a se răzbuna pentru faptul că nu a fost reprimit în preoţie. Potrivit investigatorilor, el ar fi convins mai mulţi băieţi români să depună marturii false cu privire la raporturile cu preoţi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Popor pe cale de dispariţie: 12 milioane de români în 2100

Drumul spre Europa, în lucru