in

Bobi Farkas, ucis la Parma de o lovitură de cuţit în plămâni

Proces cu procedură prescurtată pentru Marian Ian Stamate, de 32 de ani, acuzat că şi-a ucis conaţionalul de 18 ani Bobi Gheorghe Farkas prin înjunghiere, după ce s-au certat sub un pod, la Parma. Sentinţa aşteptată în 9 iulie. Crima a avut loc anul trecut, în noaptea dintre 24 şi 25 septembrie, sub podul Europa, unde cei doi locuiau într-o tabără improvizată.

Ucis de un conaţional la Parma pentru o tabletă, victima avea 18 ani

Privind responsabilitatea pentru crimă, comisă în faţa a mai mulţi martori, existau puţine îndoieli: suspectul în fugă a fost prins în apropierea gării la câteva minute după dramă. A declarat că l-a lovit pe băiat cu un cuţit pentru a se apăra pe timpul unei încăierări care a izbucnit pentru o tabletă.

Procurorul a cerut judecarea imediată, lucru care permite demararea procesului rapid sărind faza şedinţei preliminare când acuzarea consideră că proba este evidentă. Avocatul apărării a cerut astfel şi a obţinut pentru Stamate admiterea procedurii prescurtate, care în caz de condamnare va garanta inculpatului o reducere cu o treime a pedepsei.

Şedinţa a fost deja fixată pentru 9 iulie, când foarte probabil procesul s-ar putea încheia. Marian Ian Stamate va trebui să răspundă pentru omor voluntar agravat de motive neînsemnate şi de port ilegal de armă.

Săptămânile trecute a fost depus raportul medicului legist privind rezultatele autopsiei asupra corpului băiatului de 18 ani. Spre deosebire de ceea ce a reieşit într-un prim moment, când s-a vorbit de secţionarea carotidei, decesul a fost cauzat de o singură lovitură de cuţit în partea inferioară a toracelui care a perforat un plămân al tânărului, cauzându-i o hemoragie pe căile respiratorii.

O lovitură fatală, aplicată de la distanţă foarte mică, care în câteva minute l-a lăsat pe băiat fără viaţă. Medicul a constatat şi prezenţa de echimoze şi traumatisme pe corpul victimei, circumstanţă care confirmă ipoteza unei încăierări între Stamate şi Farkas. Având în vederea poziţionarea rănii, cei doi se aflau unul în faţa celuilalt, în picioare, practic în contact.

„Este vorba de un rezultat care sprijină reconstituirea asistatului meu privind cele întâmplate în acea noapte – explică avocatul apărării. Nu este vorba de o persoană care a scos de la un moment la altul cuţitul pentru a ucide, ca şi când ar fi împuşcat pe cineva. Faptul s-a petrecut pe timpul unei încăierări între mai multe persoane. Se vor putea evalua diferite forme de legitimă apărare”.

Marian Ian Stamate a fost închis imediat după crimă. Toate rudele şi cunoscuţii pe care îi avea la Parma, persoane nomade, au părăsit de mai mult timp oraşul după ce au au fost interogate. Tabăra improvizată unde s-a consumat tragedia a fost măturată de inundaţiile din octombrie.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Avem o ţară şi-o datorie: câte 3.300 euro de fiecare român

Gestiona o adevărată rețea pentru clonare de carduri, arestat la Roma