in

Brățară electronică pentru românul care a provocat un accident cu patru morți, la Jesolo, avea alcool în sânge când a fost prins

Marius Alin Marinică, românul din Italia care a provocat un accident cu patru morți, după ce a pierdut controlul volanului și a aruncat un alt automobil într-un canal cu apă, a fost obligat de magistrați să poarte o brățară electronică, în arest la domiciliu, scrie observator.tv, care citează presa italiană. Românul fugise de la locul faptei imediat după tragedie. 

Accidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni (14 iulie), în Jesolo, nordul Italiei, în apropiere de Veneția. Românul, în vârstă de 27 de ani, de meserie electrician, s-a angajat de mai multe ori în manevre periculoase, iar una dintre acestea a fost fatală pentru patru italieni. 

Victimele circulau regulamentar într-un Ford Fiesta atunci când Marius Alin Marinică a acroșat mașina și a aruncat-o într-un canal de apă aflat pe marginea drumului.

Impactul a fost fatal, iar patru din cei cinci pasageri ai mașinii, prieteni cu vârste de 22 și 23 de ani, au murit. O singură tânără, tot de 22 de ani, a supraviețuit masacrului. Forțele de intervenție sosite la fața locului nu au mai putut face nimic pentru cei patru prieteni, fiind constatat decesul. 

Supraviețuitoarea accidentului a depus mărturie în fața instanței, în procesul în care românul este acuzat de infracțiuni la regimul rutier și fugă de la locul faptei. „Conducea ca un nebun„, a declarat Giorgia Diral, în timpul audierilor. 

Marius Alin Marinică s-a apărat în fața magistraților. „Nu mergeam la o viteză mare, poate că am fost puțin peste limită, la 80 de kilometri la oră și reveneam din depășire, de asta am accelerat„, a explicat el, potrivit Il Messagero.

Nicio vorbă despre faptul că mașina Ford Fiesta a ieșit de pe carosabil și a ajuns în canalul cu apă, acolo unde tinerii au murit.

La cinci ore după impact, atunci când a fost identificat de polițiști, Marinică avea 0.5 grame de alcool în sânge, la proba biologică. 

Explicația a fost că a băut câteva cocktail-uri cu iubita, pe la ora 2 noaptea. Astfel, anchetatorilor le-a fost imposibil să rețină circumstanța agravantă a consumului sub influența alcoolului. 

La prima înfățișare în fața instanței, Rodolfo Marigonda, avocatul apărării, a spus că românul nu ar fi observat că a făcut accident și că e profund afectat de tragedie.

Are un cazier curat, este electrician și are o a doua slujbă, pentru a se întreține. Era în mașină cu un prieten și a observat doar că a lovit ceva cu oglinda. Nu era beat și nu a consumat droguri”, a spus avocatul.

Marius Alin Marinică a fost plasat sub arest la domiciliu și va fi nevoit să poarte o brățară electronică, pentru monitorizare permanentă.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Genova, îngrijitoare română de 60 de ani, prinsă la furat în magazine, pusă în arest la domiciliul bătrânului pe care îl îngrijește

Teodorovici iar vrea să închidă granițele: «Nu cumva ar fi corect ca studenţii un număr de ani să lucreze în România după terminarea facultăţii?»