in

Brescia, povestea fetițelor drogate și abandonate într-o mașină: părinții români au pierdut drepturile părintești

Două surioare românce, de 7 luni şi 2 ani, au fost găsite abandonate în maşină, în Italia. Cele două micuţe au trecut printr-o dramă cumplită şi au fost preluate de autorităţile din Peninsulă.

Cele două surioare au fost găsite de trecători abandonate într-o maşină BMW seria 3, în noiembrie 2017, oamenii alertând poliţia. Erau închise în autovehicul într-o parcare din Borgo San Giacomo, provincia Brescia. Carabinierii i-au găsit repede pe părinţi, doi români, scrie observator.tv.

Tatăl, 44 de ani, intrase într-o sală de jocuri şi se juca la păcănele, în vreme ce mama, 22 de ani, se prostitua la câteva sute de metri de parcare. Cele două copile au fost preluate imediat de serviciile de asistenţă socială şi duse într-un centru special.

Din păcate, acolo, medicii, alertaţi de hiperactivitatea fetiţelor, au făcut analize şi au descoperit urme de cocaină în sânge, la ambele. Practic, părinţii le drogau cu cocaină pentru a sta liniştite în maşină. Asistenţa socială a deschis un proces şi, miercuri, judecătorii Curţii de Minori din Brescia au dat verdictul. Cele două fete vor putea fi adoptate, părinţii naturali fiind decăzuţi din toate drepturile.

Iniţial, după găsirea fetelor în maşină, mama a obţinut drept de vizită la centrul în care erau internate, dar poliţiştii au descoprit asupra ei droguri, la trei vizite consecutive. Aşa că au obţinut un ordin de interdicţie.

Părinţii au cerut suspedarea procesului pentru un an, promiţând că îşi vor găsi de muncă şi vor închiria o locuinţă decentă, fiind de acord să intre şi într-un program pentru consumatorii de droguri. Numai că, cei doi români nu au respectat condiţiile înţelegerii şi astfel au pierdut dreptul de a mai fi părinţi.

„Fetele se află într-o stare de abandon moral şi material. Este necesar ca acestea să găsească stabilitate într-o familie capabilă să răspundă nevoilor lor emoţionale şi de evoluţie.”, se arată în decizia Tribunalului italian.

Cele două fetiţe vor intra acum într-un program special de adopţie şi se va încerca găsirea unei familii care să le adopte împreună.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șoc la Civitanova Marche: româncă ruptă de beată, a umblat goală pe străzi și a făcut baie într-o fântână

Durere imensă în familia unui preot român din Italia, soția a murit după o grea suferință, la doar 36 de ani