in

Campagnola (PD): Copil român, exclus de la grădiniţă

Exclusă de la grădiniţa parohială pentru că a prezentat cererea de ȋnscriere cu o zi ȋntârziere. Si, mai rău, pentru că a avut o mică “neȋnţelegere” cu preotul – iată cazul relatat de “Il Gazzettino”. Este ceea ce denunţă Niculina Calestru, româncă rezidentă la Campagnola (Padova) de cinci ani, căsătorită şi cetăţeană  italiancă de trei ani.

“Am fost internată ȋn spital până luni 31 ianuarie, ultimul termen pentru ȋnscrierea copiilor la grădiniţa parohială Marţi dimineaţă   m-am dus imediat la grădiniţă şi mi-au spus că deja nu mai erau locuri. Am lăsat numărul meu de mobil, cerând să fiu contactată de vreun responsabil.

Neprimind nicio veste, după două zile m-am dus din nou şi am primit acelaşi răspuns”. Astfel, Niculina s-a adresat Primăriei, unde au sfătuit-o să vorbească cu preotul. “Si el mi-a spus că nu mai erau locuri, că deja fusese atins numărul maxim de o sută de ȋnscrişi. A remarcat şi că eu eram mama fetei care s-a căsătorit ȋn altă localitate. Acum doi ani, fata mea mai mare a trebuit să se adreseze unei alte parohii pentru a se putea căsători. M-am simţit ca o cârpă. Informându-mă  la primărie, am aflat că ȋn 2008 la Campagnola s-au născut treizeci de copii, printre care şi al meu. Astfel, dacă toate cele o sută de locuri puse la dispoziţie sunt ocupate, ȋnseamnă că au fost acceptaţi şi copii nerezidenţi, sărindu-i pe cei care potrivit regulamentului au prioritate. M-au sfătuit să merg la o altă grădiniţă, poate una privată. Dar eu locuiesc aici şi pe lângă aceasta, lucrând ca menajeră, nu-mi pot permite să plătesc taxe ridicate. Nu mă aşteptam la un asemenea tratament”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Clandestini/ Italia proclamă starea de urgenţă umanitară

Livia Turco: Italia este pregătită pentru un parlamentar român