in

Livia Turco: Italia este pregătită pentru un parlamentar român

Recent, pe 14 ianuarie, PSD România şi PD Italia au semnat un acord de colaborare, care prevede, printre altele, angajamentul Partidului Democrat de a susţine candidatura unui român la Parlamentul italian. Într-un interviu mai amplu acordat stranieriinitalia.it, Livia Turco, vorbeşte despre acest acord şi spune că Italia este pregătită pentru un român în Parlament.

Pd a încheiat un acord cu Psd-ul românesc pentru a implica în viaţa politică românii din Italia, şi în vederea alegerilor administrative. Pe lângă aceasta, v-aţi angajat să aveţi un candidat italo-român pentru Parlament…

«Acel acord este în concordanţă cu bătălia noastră pentru dreptul de vot al străinilor. Aici vorbim apoi de cetăţeni europeni, despre cea mai mare comunitate din ţara noastră, trebuie să-i implicăm direct în viaţa politică. Nu putem lăsa totul pe seama propunerilor legislative şi a petiţiilor şi să aşteptăm ca în Parlament să fie majoritate pentru dreptul de vot. Între timp, facem să se dezvolte cultura cetăţeniei şi participării.»

Este Italia pregătită pentru un parlamentar român?

«Chiar cred că da, şi cred că Pd trebuie să aibă şi candidaţi originari din alte ţări. Este o bătălie pe care am dus-o mereu şi de data aceasta aş vrea să fiu ascultată mai mult de partidul meu faţă de trecut. Ideea unei noi Italii şi a unei noi clase conducătoare trebuie să prevadă şi noi cetăţeni în parlament, nu numai unul.»

Elvio Pasca

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Campagnola (PD): Copil român, exclus de la grădiniţă

Comoara Ioanei Vişan şi bijuteriile de la Berlusconi