in

Carpi, femeie jefuită la bancomat de un român, primarul îl urmărește și îl prinde. „Sunt comparat cu Chuck Norris, dar nu sunt justițiar”

Alberto Bellelli, primar Pd, a intervenit după strigătele victimei: «Banditul a cerut milă, dar nimeni nu a vrut să-l rănească. I-am strigat să se oprească, erau camere de luat vederi „

„Eu sunt primarul! Camerele te filmează, aruncă bunurile furate la pământ și oprește-te!”.

Scena șocantă în mijlocul zilei, miercuri la prânz, în centrul orașului Carpi, un oraș din zona Modenei cu aproximativ 70.000 de locuitori.

O femeie aflată la un bancomat a început să strige : „Am fost jefuită!”

În timp ce retrăgea 500 de euro, o femeie a distras-o și un complice i-a smuls banii.

Primarul Albero Bellelli, în vârstă de 44 de ani, care se îndrepta spre birou, se afla acolo din întâmplare. S-a întors și a văzut un tânăr fugind. Fără să ezite o clipă, primarul a plecat în urmărire. Două sute de metri la viteză mare de-a lungul bulevardului și la sfârșitul sprintului l-a vânat literalmente pe fugar, un tânăr român de 25 de ani, fără cazier, potrivit Corriere.

„Milă, milă de copiii mei”

Dar prinderea hoțului nu a fost atât de ușoară. Hoțul – în urmărirea căruia a plecat cu mașina și soțul femeii jefuite – a driblat coloane și trecători, în timp ce primarul, urmărindu-l, nu a renunțat, nelăsându-l să respire.

Il Resto del Carlino scrie că Bellelli l-a somat pe hoț să se oprească, pentru că nu avea ieșire și erau camere care îl filmau. Dar el nimic.

«A continuat să fugă, schimbând mereu direcția. Mai întâi în via Berengario, apoi în via Giuseppe Rocca. Chiar dacă în timp ce fugea a repetat de mai multe ori „milă, milă pentru copiii mei”. Imaginați-vă, nu a existat nicio intenție de a vrea să-l rănesc, am vrut doar să recuperez bunurile furate”, explică primarul, politician Pd și fost jurnalist la L’Unità.

„Am acționat instinctiv, dar și rațional, urmărind acea persoană după ce m-am asigurat că nu este înarmată”, continuă Bellelli. „După ce a aruncat la pământ o parte din banii luați de la victimă” care au fost recuperați ulterior, hoțul a încercat să „se ascundă” printre coloanele unui portic, doar pentru a încerca să scape din nou. Un alt colaborator al primarului, Norberto Carboni, managerul biroului Lucrări Publice, i-a blocat calea: iar în acel moment criminalul și-a dat seama că nu mai are scăpare. „Am ajuns la el și pun mâna pe umărul său – conchide primarul, în funcție din 2014 și pentru al doilea mandat – l-am însoțit la sediul instituției de credit pentru a merge și a cere scuze de la femeia jefuită”.

Între timp, țipetele și urmăririle au atras atenția trecătorilor și a oamenilor din bancă care au adunat banii dându-i înapoi femeii. „În timp ce îl țineam nemișcat, tânărul a încercat să mai scape de câteva ori – comentează Bellelli – dar blocându-l de jachetă l-am„ predat ”polițiștilor locali care au ajuns între timp”.

Bellelli minimizează acum: „Există meme care circulă pe rețelele de socializare care mă portretizează cu ironie cu masca lui Chuck Norris, dar nici măcar nu m-am gândit să vreau să înlocuiesc poliția. Mai degrabă, controlul social și un context ostil creat în jurul răufăcătorului au funcționat; când i-am strigat că nu are scăpare din cauza camerelor, acel tânăr a renunțat să fugă. La țipete au ieșit mai mulți, pentru a-mi oferi sprijin. Restul au făcut-o agenții locali ».

Tânărul de 25 de ani, un român care locuiește în Bassa, a fost denunțat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

morgi italia

Condiţii şocante în morgile din Italia: sicrie abandonate, adeverinţe de înhumare false, igienă precară

ciolacu bani

VIDEO Şeful PSD, Marcel Ciolacu, cu teancul de bani la vedere, în timp ce vorbea despre criza fermierilor. «Asta înseamnă transparență»