in

Căutat de patru ani, un român din Italia a fost prins la aeroport, își aștepta soția și fiul pentru Paștele ortodox

Căutat de patru ani, un român din Italia a fost prins la aeroport în timp ce-și aștepta soția și fiul sosiți pentru Paștele ortodox. Ceea ce l-a trădat, după ani de absență, a fost dorința de a petrece sărbătorile – mai exact Paștele ortodox, duminică 5 mai – alături de familie. Și astfel a fost arestat, în timp ce își întâmpina soția și fiul la aeroport, care sosiseră în Italia pentru sărbătoarea religioasă.
>>> Situație dificilă: peste jumătate dintre părinții români din diaspora nu vor petrece Paștele alături de copiii lor în țară

Căutat de patru ani, prins la aeroport

Poliția de Stat din Milano și personalul Biroului Poliției de Frontieră din Orio al Serio au arestat un cetățean român în vârstă de 35 de ani, în executarea unui mandat european de arestare, acuzat în propria țară pentru infracțiunea de spălare de bani obținuți printr-o serie de înșelăciuni informatice comise între 2019 și 2021, scrie milano.repubblica.it.

În ultimele zile, poliția română, prin intermediul Serviciului de Cooperare Polițienească Internațională, a fost informată de sosirea, luni seara, pe aeroportul din Orio al Serio, a soției și a fiului minor al bărbatului căutat. Ipoteza avansată a fost aceea a unei reuniuni de familie cu ocazia apropiatelor Paști ortodoxe. Din acest motiv, a fost instituit un serviciu de filaj în civil în interiorul aeroportului bergamasco de către polițiști.
>>> Viitor sumbru: în Italia, în 2050, vârstnicii vor fi de trei ori mai mulți decât tinerii

Documente false

În jurul orei 21.30, a aterizat o cursă de la București, la bordul căreia se aflau soția și fiul bărbatului căutat: cei doi au fost urmăriți până în zona de sosiri a aeroportului, unde îi aștepta bărbatul căutat. Recunoscut imediat, acesta a fost oprit și controlat: în buzunar avea un permis de conducere italian și o carte de identitate cu fotografia sa, dar cu alte date.

Cu toate acestea, fotografia de identificare nu a lăsat niciun dubiu: bărbatul era într-adevăr beneficiarul ordinului de restricție, care era căutat de peste patru ani în toată Europa. Arestat, acesta a fost dus la închisoarea din Bergamo pentru a aștepta extrădarea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Intoxicată de o sobă cu gaz, româncă de 47 de ani moare în zona Bologna

Parma, bandă de false badante românce droga și jefuia bătrâni