in

Parma, bandă de false badante românce droga și jefuia bătrâni

Banda falselor badante – Două femei și un bărbat organizau jefuirea bătrânilor care căutatu badante. Dar carabinierii din Parma i-au blocat pe criminali. Modul de operare era acesta: o româncă se perzenta ca badantă în casa bătrânului, făcând o propunere de îngrijire. Femeia studia tot, apoi lăsa complicii să intre în casă după care bătrânul era sedat și casa era jefuită de bunuri de valoare. Un episod a făcut mare vâlvă în Parma. Dosarul a fost finalizat rapid şi trei persoane suspectate grav de infracţiunea de complicitate la tâlhărie au fost aduse în faţa justiţiei. Este vorba despre un bărbat de 24 de ani și două femei de 23 și 35 de ani (toți români).

Bătrânul drogat și jefuit

Totul a început cu povestea rudelor bărbatului, care au relatat Comandantului Stației de Carabinieri Colorno (provincia Parma) că bunicul se trezise la pământ cu capul pe un prosop. Potrivit familiei sale, bărbatul în vârstă fusese drogat. La toate acestea se adaugă și faptul că seiful, în interiorul căruia se țineau numerar și obiecte prețioase, fusese smuls.

Bătrânul de 93 de ani a suferit o leziune îngrijorătoare la cap și, prin urmare, s-a considerat oportun să-l ducă la spital , unde a fost supus tratamentului de urgență și a fost ținut sub observație. Carabinierii Colorno s-a deplasat rapid la locul incidentului și a efectuat o inspecție în fiecare detaliu. O lucrare care a permis depistarea și colectarea diferitelor urme care, cu sprijinul tehnic al RIS Parma, au jucat un rol crucial în identificarea bandei. La fel de importante au fost și declarațiile martorilor , utile pentru identificarea autoturismului prin care s-a desfășurat acțiunea.

Româncă judecată la Ravenna: „A luat 170 de mii de euro de la o persoană cu handicap”

Banda falselor badante

Grupul de români, conform reconstrucției carabinierilor, ar fi studiat atentatul în detaliu datorită unei acțiuni comune în urma unui plan bine detaliat. Unul dintre ei (o femeie) s-ar fi prefăcut îngrijitor și – după ce s-ar fi apropiat de bătrân – ar fi făcut o inspecție la casa bătrânului. Ulterior le-a transmis complicilor săi informația, iar aceștia urmau să efectueze jafurile și apoi să dispară. Dar, citim pe ParmaToday, au fost identificate datorită unor urme biologice.

Mai mult, în timpul perchezițiilor la locuințele suspecților au ieșit la iveală numeroase bijuterii de aur și până la 33 de mii de euro, bine ascunse într-un dulap. Informații suplimentare despre ceea ce s-a găsit ar trebui să clarifice dacă este sau nu prada altor furturi. Potrivit judecătorului de instrucție, toți sunt puternic bănuiți că ar fi autorii tâlhăriei. Având în vedere pericolul concret și actual de reapariție a conduitei, împrejurările concrete și modalitatea faptelor săvârșite, împotriva celor trei suspecți a fost emis ordin de arestare preventivă în închisoare. Trei tineri români, două femei și un bărbat – în vârstă de 24, 23 și 35 de ani – au fost arestați și duși la închisoare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
arestat aeroport

Căutat de patru ani, un român din Italia a fost prins la aeroport, își aștepta soția și fiul pentru Paștele ortodox

Valentina Ioniță candidată la Ferrara

Valentina Ioniță, românca de pe lista electorală a primarului din Ferrara: „Un viitor mai bun pentru noi toți”