in

Cățeluși proveniți din România, sechestrați pe aeroportul din Fiumicino

Opt cățeluși de diferite rase (Carlini, Shih Tzu, Husky și Chow Chow) proveniți din România și cu vârsta mai mică de 12 săptămâni, au fost sechestrați pe 30 noiembrie pe aeroportul Fiumicino de Nucleu Operativ Cites de la Poliția Mediului și de Serviciul de Supraveghere Antifraudă a Vămii, înainte să fie îmbarcați într-un avion cu direcția Tunisia.

Cățelușii erau transportați de doi pasageri români blocați la controlul de siguranță. In urma inspecției dentare, a rezultat că puii avea numai câteva săptămâni, „în timp ce normativa din 2010 – subliniază Poliția Mediului – nu permite introducerea pe teritoriul italian de căței cu vârsta mai mică de 12 săptămâni”.

Milano, animalişti în greva foamei la consulat: „Românii iau 60 de euro pe fiecare carcasă de câine predată”

Vama și Cites au constatat pe lângă aceasta rele tratamente, întrucât animalele erau transportate în „condiții foarte proaste” în două cuști „potrivite – se precizează – pentru transportarea unui singur animal fiecare”. Pentru aceste infracțiuni, cei doi pasageri au fost denunțați în stare de libertate la Procuratura din Civitavecchia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Joburi umilitoare în România, bine plătite în străinătate

Italienii ne invidiază pentru Justiție. ”Dacă furi în Italia, ești eliberat imediat”