in

Joburi umilitoare în România, bine plătite în străinătate

Îngrijitorii de porci sau vaci sunt “paria societății” în România, însă în Germania sau Franța pot câștiga salarii mai mult decât onorabile de minim 1.400 de euro pe lună. Încet, dar sigur, angajații calificați din agricultura românească se împuținează.

Un semnal de alarmă a fost tras de curând, la o întâlnire a Asociației Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin (AFISS), unde membrii au dezbătut lipsa unor programe de pregătire pentru salariații fermelor însărcinați cu îngrijirea animalelor, potrivit Agrointel.ro.

Iată care sunt salariile oferite românilor în Europa

Dacă în România, cei care au grijă de bunăstarea animalelor sunt văzuți ca având job-uri umilitoare, nu la fel se întâmplă în restul Europei. Astfel, zilele acestea, mai multe ferme de porci, cai și vaci din Germania și Franța sunt disperate să angajeze tineri români și nu numai pe care să îi specializeze și pe care îi vor plăti cu 1.400 de euro pe lună.

Germania, noua destinație de muncă a românilor din Italia

Mai mult, transportul și cazarea sunt asigurate. Oferta este tentantă chiar și pentru cei mai vechi specialiști, limita de vârstă menționată în anunțuri fiind de 58 de ani. “Căutam urgent personal necalificat pentru munca în ferme de vaci și cai din Germania. Se angajează persoane harnice cu vârsta cuprinsă între: 18- 58 de ani. Căutam în special cupluri sau grupuri. Se oferă salariu de 1.400 euro pe lună plus transport și cazare”, sună un anunț postat pe site-urile de profil.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Amenzi de până la 5.000 de lei pentru șoferii care iau autostopiști

Cățeluși proveniți din România, sechestrați pe aeroportul din Fiumicino