in

Amenzi de până la 5.000 de lei pentru șoferii care iau autostopiști

Lovitură dură pentru șoferii care transportă persoane “la ocazie”. Dacă nu au autorizație, riscă amenzi de 1.000 – 5.000 lei, potrivit unui proiect de OUG inițiat de Ministerul Transporturilor, care argumentează că aceste “practici ilicite” afectează activitatea firmelor autorizate, bugetul de stat și siguranța circulației.

Proiectul de OUG vizează completarea Legii 38/2003, care reglementează autorizarea, organizarea, atribuirea gestiunii și controlul efectuării serviciilor de transport în regim de taxi sau de transport în regim de închiriere, informează Mediafax.

Potrivit legii, serviciile de transport public local în regim de taxi sau în regim de închiriere fac parte din sfera serviciilor comunitare de utilitate publică, se desfășoară sub controlul, conducerea sau coordonarea autorităților administrației publice locale și se efectuează numai de către transportatori autorizați. “Cu toate acestea, în ultima perioadă de timp se constată existența unor practici ilicite în activitățile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor.

Acest fapt afectează în mare măsură atât transportul local cât și transportul județean de persoane, aceste practici ilicite determinând efecte negative majore asupra activității economice a întreprinderilor autorizate, asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplății taxelor și impozitelor aferente activităților de transport rutier de persoane neautorizate, cât și asupra siguranței circulației rutiere. De asemenea, aceste practici ilicite în activitățile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor pune în dificultate asigurarea unui mediu concurenț ial corect pe piața transportului rutier de persoane”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Astfel, potrivit proiectului de OUG, de amenzi cuprinse între 1.000 lei și 5.000 lei sunt pasibile și persoanele fizice sau juridice care efectuează transport public de persoane cu un autoturism, fără respectarea prevederilor articolului 7, care prevede că transportul în regim de taxi sau de închiriere se poate executa numai de transportatori autorizați.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Matteo Renzi, liderul PD, începe să promită: “Vom introduce ius soli”

Joburi umilitoare în România, bine plătite în străinătate