in

Matteo Renzi, liderul PD, începe să promită: “Vom introduce ius soli”

Matteo Renzi, noul secretar al Partidului Democrat, a spus pe 15 decembrie, în timpul adunării partidului, că este necesară schimbarea legii privind imigrația.

“Modificarea legii Bossi-Fini va trebui să fie unul dintre punctele acestui pact de coaliție – a subliniat Renzi. Să plângi și să faci mari afirmații când există măceluri ale surorilor și fraților noștri imigrați și apoi să uiți acest lucru în câteva zile este inacceptabil: trebuie să inserăm în pactul de coaliție eliminarea legii Bossi-Fini și să introducem ius soli”.

Prodi: “Da principiului ius soli pentru viitorul Italiei”

“Este prea ușor să plângi și să faci mari afirmații când există măceluri ale fraților noștri imigrați și apoi să nu faci nimic – a adăugat – asta este inacceptabil”. Vorbind de reforma cetățeniei, noul secretar a spus că este necesară o “modificare a principiului ius soli care să ne permită să nu ne rușinăm”. Și a dat exemplul a două fetițe pe care le-a întâlnit la o școală din Firenze, Barbara și Fatima, cărora nu a reușit să le explice de ce nu sunt ambele cetățene italiene.

Crocetta (Sicilia): “Italia este pregătită pentru ius soli”

Alfano a manifestat deschidere față de idee. El a declarat: “Nu-i putem primi pe toți. Privind ius soli se poate lucra, însă trebuie să fie clar că nu putem deschide ușa tuturor și principiul ius soli trebuie să fie strâns legat de ciclul școlar. Dacă mi se spune că este italian copilul născut în Italia care studiază în Italia, din partea noastră există disponibilitate, dar Italia nu trebuie să devină o imensă sală de nașteri în care se vine pentru a se naște italian un copil, suntem oricum pentru linia dură împotriva imigrației clandestine”.

PD: “În curând, legea cetățeniei în Parlament”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Astăzi e Ignatul, sărbătoarea tăierii porcului

Amenzi de până la 5.000 de lei pentru șoferii care iau autostopiști