in

Certificate verzi și vaccinuri pe piața neagră din Italia, iată la ce prețuri vinde mafia

Certificate verzi și vaccinuri pe piața neagră din Italia.

Ofereau vaccinuri la alegere, de la Pfizer, Moderna și Astrazeneca, și certificate verzi false, vândute pe dark web cu pachete all-inclusive pentru 100-130 de euro.

Ancheta unității speciale de protecție a vieții private și a fraudei tehnologice din cadrul Gărzii de Finanțe și din Parchetul din Milano face un alt pas înainte, ceea ce a dus deja în aprilie la oprirea a două canale Telegram cu peste 4 mii de abonați: de această dată există 10 canale confiscat în ziua debutului Passului Verde European și peste zece mii de oameni care erau înregistrați.

Ancheta este încă în desfășurare pentru identificarea atât a vânzătorilor, cât și a cumpărătorilor – printre primii ar putea fi și instituții publice, singurele care au disponibilitatea în Italia de flacoane, în timp ce criminalitatea organizată ar putea avea și interes pentru acestea din urmă – dar unele elemente au apărut deja în ultimele luni, scrie gds.it.

Prețurile vaccinurilor au variat de la 155 de euro pentru o doză de până la 20.000 pentru un stoc de 800 de flacoane; cele pentru Green Pass ar putea ajunge în schimb până la 130 de euro pentru pachetul all inclusive: date de identificare false ale vaccinatului, cod Qr, număr care distinge lotul de origine a primei și celei de-a doua doze, livrare la domiciliu chiar și în afara UE și în special în SUA, Marea Britanie și Statele Unite.

Green Pass, „nu fotografiați niciodată codul QR”: un pericol grav

Până în prezent, au fost deja identificate cel puțin o sută de pașapoarte verzi false, grație monitorizării în timp real a internetului prin inteligențe artificiale care joacă rolul de „sentinele” tocmai pentru a recupera și analiza informațiile care circulă pe diferitele canale și pentru a identifica cine vinde și cine cumpără certificatele.

Canalele de teleegram, au constatat anchetatorii, făceau referire la conturi anonime de pe anumite zone de pe dark web prin care era posibil să se contacteze direct vânzătorii și să se facă achiziția. Atenție, însă, subliniază surse de anchetă, oricine a fost găsit în posesia acestor certificate false riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani și o anchetă pentru fraudă sau bunuri furate.

„Activitatea complexă de anchetă, încă în desfășurare – explică colonelul Gian Luca Berruti de la Unitatea de protecție specială pentru confidențialitate și fraude tehnologice – vizează combaterea infracțiunilor legate de situația de urgență care produc repercusiuni grave asupra economiei, asupra țesutului social și asupra sănătății cetățenilor ”.

Cu toate acestea, nicio urmă a vaccinurilor pe care vânzătorii au pretins că le au. În timpul investigațiilor, producătorii farmaceutici au colaborat cu anchetatorii tocmai pentru a încerca să identifice care ar putea fi canalele de aprovizionare la negru, reiterând că în Italia niciun individ privat nu a primit vreodată doze de vaccin.

„Din anchetele efectuate reiese că nu există canale private pentru comercializarea vaccinurilor în cauză”, confirmă magistratul de instrucție Guido Salvini care, însă, în dispoziția de validare a sechestrului, adaugă: „totuși, în prezent, acesta este posibil ca subiecții care oferă vaccinuri prin canale să fi intrat în posesia flacoanelor printr-o piață paralelă ».

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
romanca cade de la etajul patru

Italia: Cade de la etajul patru şi nu mai poate fi salvată. Un copil cu dizabilități a rămas orfan de mamă

Tragedie la Roma, român de 33 de ani spulberat de o mașină sub ochii fiului său de 3 ani, care este în stare gravă