in

Chelneriță la un local din Veneția, copia cărțile de credit

Lucra în acel restaurant din centrul istoric al Veneziei de patru ani, câștigase încrederea patronului, astfel că acesta îi permitea accesul la casa de marcat și efectuarea de plăți cu cărți de credit.

Nu și-ar fi imaginat niciodată că barmanița sa, Mihaela Grigoraș, româncă de 26 de ani și rezidentă la Spinea (provincia Venezia), în realitate făcea parte dintr-o bandă infracțională care clona cărți de credit, cumpărând cu sumele de pe acestea îmbrăcăminte și produse informatice.

Împreună cu fata au fost arestați cu acuzația de asociere în scopul comiterii de infracțiuni, tăinuire, falsificare și utilizare frauduloasă a cărților de credit, iubitul acesteia, Cătălin Radu Dascălu, de 28 de ani, care se ocupa de achiziții în întreg Triveneto; Adrian Dobroslav, de 26 de ani, expert informatic; Tudorel Tudosa, de 24 de ani, șoferul bandei.

Cei patru trăiau împreună într-o casă din Spinea, unde și-au amenajat baza operativă. Pe 31 iulie dimineața, agenții de la Echipa mobilă din Venezia au descins în casă și au găsit grupul în plină activitate, în timp ce producea carduri false cu un pc și un skimmer. Agenții au găsit 5 skimmere cu 200 de coduri furate și 40 de carduri din circuitul Mastercard copiate de la turiști australieni, americani, japonezi.

„Inginerul” cărţilor de credit clonate, arestat la Torino

Poliția a efectuat o percheziție și în interiorul restaurantului, în special căutând probe incriminatoare în dulăpiorul personal al barmaniței. Proprietarul restaurantului a participat uimit la operațiunile agenților și s-a adresat deja unui avocat cu intenția de a se constitui parte civilă împotriva angajatei infidele și pentru a proteja imaginea și onoarea localului public, foarte cunoscut și apreciat în oraș.

Înșelătoria avea loc astfel: clientul îi dădea cartea de credit barmanei, care înainte de a o trece prin POS, o introducea în skimmerul ascuns în șorț, furând codul. Apoi, la interval de câteva zile, dădea aparatul complicilor săi care se duceau să o viziteze. Ancheta a început în iunie, în urma denunțului a câțiva turiști străini, doi englezi și un american.

E oficial: primul clan mafiot românesc din Italia se numeşte „Brigada”, 17 arestări la Torino

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un stat sud-american propune eliminarea presei scrise, pentru a salva pădurile

Urmărit de carabineri, hoțul a căzut de la etajul șase