in

Ciobanul român care a ucis cu pietre doi frați sicilieni, condamnat la 25 de ani închisoare

Frații din Canicatti au fost uciși din cauza disputelor pe pășuni: un român a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Sentința a fost emisă ieri de Curtea cu Juri de la Tribunalul din Caltanisetta. Procurorul ceruse condamnare pe viață, dar circumstanța agravantă de cruzime care fusese invocată de parchet nu a fost recunoscută.

Caltanissetta, ciobanul român care a ucis doi frați sicilieni cu bolovani, trimis în judecată

Curtea cu Juri a Tribunalului Caltanissetta l-a condamnat ieri pe românul de 26 de ani Florin Scurtu la 25 de ani de închisoare – pentru uciderea fraților La Monaca di Canicattì. Pentru tânăr, Parchetul și-a reiterat ieri cererea de detenție pe viață, a relatat ediția Caltanissetta a ziarului La Sicilia.

După ce a ucis doi bătrâni italieni, un cioban român este „vânat” de mafia siciliană

Uciderea fraților La Monaca: locul crimei și constatările poliției

Dubla crimă a avut loc în seara zilei de 14 iunie 2020, în cartierul Deliella: în mediul rural dintre Delia și Canicattì. Cei uciși: frații Calogero și Filippo La Monaca, în vârstă de 76 și 74 de ani. La trei luni de la comiterea faptei, polițiștii l-au arestat pe presupusul criminal care a mărturisit inițial și apoi a retractat. În hotărârea de ieri a Curții cu Juri, prezidată de Roberta Serio, a fost eliminată circumstanța agravantă de cruzime care fusese în schimb invocată de parchet. În proces, surorile victimelor au acționat ca părți civile.

Frații La Monaca, uciși de Florin Scurtu

Crimă șocantă în Sicilia, un cioban român a omorât cu pietre doi bătrâni italieni, după o ceartă de la pășune

Florin Scurtu, atunci în vârstă de 22 de ani, a fost certat de frații sicilieni pentru că a păscut animale fără voie pe pământul lor. În ziua dublei crime Scurtu a mers la cei doi frați pentru o clarificare, iar apoi cearta a degenerat.

„Mai întâi criminalul l-a lovit pe Filippo, care era cel mai în formă dintre cei doi frați, chiar dacă a fost întotdeauna un bărbat în vârstă, – au reconstituit carabinierii – și apoi l-a lovit pe Calogero care folosea un baston pentru a merge și, probabil, a încercat să scape. Românul, deși de statură mică, este de fapt înzestrat cu o forță fizică considerabilă. După crimă, tânărul a încercat cu stângăcie să ascundă cele două cadavre. A lui Filippo a fost plasat lângă o mașină incendiată, în timp ce a lui Calogero a fost ascuns la 200 de metri distanță în interiorul unei clădiri folosite ca magazie de unelte „.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Un primar a refuzat cetățenia unei femei, de 21 de ani în Italia: ”Nu știa să răspundă la un simplu «Cum vă numiți?»”

jaf roman arestat

Român arestat după un jaf de 20.000 de euro, a spart acoperișul unei tutungerii cu târnăcopul