Menu
in

Collesalvetti/ Acte vandalice asupra casei românului care a ucis cu maşina tânărul de 16 ani (Video)

Casa muncitorului român care a accidentat mortal un tânăr de 16 ani la Collesalvetti, lângă Livorno, în regiunea Toscana, a fost luată cu asalt sâmbătă noapte, de un grup de tineri itelieni, care au încercat să răzbune moartea prietenului lor.

Accidentul

Pe 19 iunie, românul- Ionel Vaida, un zidar de 40 de ani, la volanul propriei maşini, l-a accidentat mortal pe David Viola, de 16 ani, care se afla pe marginea străzii. Apoi a fugit de la locul faptei. Prins de poliţişti, românul a declarat iniţial că nu şi-a dat seama că a călcat o persoană, dar apoi şi-a mărturisit fapta. Anchetatorii au stabilit că  Vaida, la momentul accidentului, era sub efectul băuturilor alcoolice.

Instigare pe Facebook

În aşteptarea procesului, românul a primit arest la domiciliu, stârnind protestele prietenilor şi familiei victimei. Valentina, prietena lui Davide, a scris despre român pe pagina Facebook creată special în memoria tânărului: “Dacă l-aş vedea, l-aş ucide cu propriile mele mâini”. Alţi prieteni s-au împins mai departe, luîndu-i în vizor pe toţi românii: “Este momentul să o terminăm cu aceste persoane, de ce nu stau în ţara lor?”

Acte vandalice

Sâmbătă seara, doi dintre prietenii lui Davide, de 19 şi 21 de ani, au decis să se răzbune pe român. Cei doi s-au limitat în a provoca daune edificiului în care Vaida trăieşte împreună cu soţia şi copiii lui. Au distrus căsuţa poştală şi au produs alte daune materiale la intrarea în clădire. Un poliţist care trecea din întâmplare în zonă i-a observat pe cei doi cum încercau să scape de la locul faptei, în maşină, şi a dat alarma. Cei doi au fost identificaţi şi acuzaţi de acte vandalice şi pentru că au condus sub efectul băuturii.

M.C.

Citeşte şi: “Il Giornale” generalizează cazul şoferilor români beţi la volan: “grup etnic cu probleme de integrare”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version