in

Comerț cu românce în Italia. Așa cumpără mafia albaneză carne vie din România, dezvăluiri din Bergamo

Continuă nestingherit comerțul cu fete tinere românce, aduse din ste sărace din țară pentru a se prostitua în Italia sau în alte țări din occident. O fată poate câștiga între 60.000 şi 130.000 de euro pe an! Banii ajung însă toți la exploatatori.

ProTV, în cadrul campaniei ″Oameni de vânzare″, a dezvăluit cât de uşor sunt păcălite tinerele pentru a veni în Italia şi cum acţionează o filieră din care fac parte şi membri ai mafiei albaneze.

Un film realizat într-un mall din Bergamo arată un român dintr-o rețea de carne vie, care tocmai a vândut o fată și ascunde banii, 250 de euro într-un buzunar de la pantaloni, încă 250 în altul, un top de bani la geacă, alte topuri puse bine la cămaşă.

Săptămânal acest individ, alături de alţii din filieră, face legătura între tinere care se prostituează pe stradă şi care practic aduc bani grupării şi palierul superior, reprezentat de o intermediară româncă, la rândul ei fostă prostituată.

Aceasta are rolul să colecteze banii de la tinerii ce controlează fetele, aşa că primeşte de la ei, săptămânal, toţi banii făcuţi la stradă, din prostituţie. Conform poliţiştilor români şi italieni, care au destructurat împreună reţeaua chiar în vara acestui an, intermediara împărţea mai departe banii, între cei doi capi ai filierei, un român şi un albanez.

Alexandru Iftodi, procuror DIICOT Iaşi, a declarat: „Aceste organizaţii criminale recrutează fetele din România, le duc în vest pentru că acolo îşi maximizează profiturile. Ulterior au loc transferuri de bani în România, au loc tranzacţii imobiliare.”

Cetățeanul albanez este un interlop cunoscut de oamenii legii, în zona Bergamo şi era plătit pentru că el controla anumite străzi de la periferia oraşului.

Celălalt lider, românul din Paşcani, era cunoscut pentru că dă bani cu camătă în România, şi fiind prieten cu albanezul, dezvoltase în timp filiera românească transfrontalieră, deşi în Italia poza într-un om onest, care nu are nimic de a face cu sfera penală. De altfel, în rarele dăţi când mergea la întâlnirile intermediarei românce cu transportatorii care livrau banii, se ferea să fie văzut de aceştia.

Paolo Storoni, şeful carabinierilor din Bergamo, a declarat: „Controlul asupra locurilor unde fetele ies să se prostitueze îl au albanezii. Şi gruparea românească era şi ea cumva constrânsă să plătească o sumă lunar, către albanezi, existând ameninţări cu agresiuni fizice şi altercaţii cu românii. Fetele erau obligate să plătească sume mari. Erau obligate să plătească între 70 şi 100 de euro, pe zi, practic închirierea locului unde se prostituau.”

Ofițerii sub acoperire au interceptat și un autocar plecat din România care ajunge în autogara din Bergamo. Din el coboară o tânără ce abia împlinise 18 ani, convinsă să renunţe la ultimul an de şcoală, pentru a lucra în Italia. Fata aşteaptă preţ de o oră în staţie, până când îşi face apariţia, cu o maşină luxoasă, cea care îi promisese un trăi pe vătrai, în peninsulă, adică intermediara reţelei, pe care abia o cunoscuse în România.

„Ea mi-a plătit biletul, cu câteva zile înainte de a merge cu autocarul. Am mers cu ea după ce am ieşit de la şcoală. Mi-a spus că e secretară la o firmă de avocatură, că are propria casă cumpărată şi voi sta cu ea, nu voi plăti nimic şi voi lucra la un bar!”

În schimb imaginile de la supraveghere arată că tânăra a fost dusă direct într-unul din cuiburile celorlalte prostituate, un apartament unde fetele stăteau cu protectorii lor. Toţi ar fi început să o preseze să uite de locul de muncă promis în ţară şi să treacă direct pe străzi.

Capul român al filierei din Bergamo are sechestru în Italia pe o casă frumoasă, unde trăia împreună cu fiul şi soţia lui. Sechestru i-a mai fost pus şi pe un alt apartament dintr-un cartier nou al oraşului, unde fetele primeau clienţi când nu făceau stradă.

Chiar dacă acești proxeneți au fost prinși, pe străzi afacerile continuă să meargă, alimentate cu carne de tun din România.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O româncă a înjunghiat mortal un avocat italian chiar în biroul lui din Anzio: era tatăl fetițelor ei

Tragedie la Borgo Panigale, o româncă de 25 de ani a intrat cu mașina într-un zid și a murit pe loc