in

Complicele lui Mazăre și Borcea, prins în Italia. Miliardarul român se ascundea la Napoli, s-a predat și va fi trimis în România la închisoare

Miliardarul român Dragoș Săvulescu, fost finanțator al echipei Dinamo, urmărit de un an de zile de Justiția din România cu mandat european, s-a predat la o secție de poliție din Napoli și a fost arestat.

Săvulescu a fost condamnat la cinci ani închisoare într-un dosar al retrocedărilor plajelor din Mamaia, în care au mai fost condamnați Radu Mazăre, Cristi Borcea și Nicușor Constantinescu.

Dragos Săvulescu (44 de ani) s-a predat poliției din Napoli, însoţit de un avocat și urmează să fie supus procedurii de extrădare, însă decizia aparţine autorităţilor judiciare italiene.

Anul trecut, Săvulescu  anunţa într-o postare pe blog că este nevinovat şi că nu se va preda autorităţilor române, pentru că nu recunoaşte sistemul de justiţie corupt din România. El preciza că se va adresa şi CEDO. De asemenea, Săvulescu susţinea că toţi banii săi sunt câștigaţi legal, prin muncă.

 „Am ales să nu mă predau autorităţilor române pentru a-mi ispăşi o pedeapsă nedreaptă şi nemeritată dată de nişte judecători corupţi de sistemul din care fac parte, fără conştiinţă şi plini de ură la adresa unor oameni nevinovaţi!! NU RECUNOSC SISTEMUL DE JUSTIŢIE  CORUPT DIN ROMÂNIA!!! Am decis să lupt până la capăt  pentru a-mi demonstra nevinovăţia şi pentru a-i demasca pe oamenii servili unui sistem de justiţie bolnav din România! Voi face din acest caz nu numai un caz super-dezbătut la nivel naţional ci şi un caz cunoscut internaţional, pentru a atrage atenţia opiniei publice din ţările civilizate asupra nedreptăţilor, ilegalităţilor şi abuzurilor pe care actualul sistem de justiţie din România le face!”, preciza Săvulescu în postare.

Dragoş Săvulescu, condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, a fost dat în urmărire în 9 februarie.

Coform site-ul Poliţiei Române, pe numele lui Săvulescu Emi Dragoş există mandat de executare a pedepsei închisorii nr. 288/2017 din 07.02.2019, emis de către Curtea de Apel Bucuresti – Sectia II Penala.

„Complicitate la savarşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată. Condamnat la 5 ani şi 6 luni închisoare. Se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executarea pedepsei închisorii”, sunt informaţiile care însoţesc fotografia lui Săvulescu.

În acelaşi dosar, au mai fost condamnaţi fostul primar al Constanţei Radu Mazăre – 9 ani de închisoare, iar Cristian Borcea şi fostul preşedinte al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu la câte 5 ani de închisoare, numărul celor condamnaţi în dosarul retrocedării plajelor fiind de peste 30 de persoane.

Dragoș Săvulescu a devenit foarte cunoscut în momentul în care a fost a fost cooptat la mijlocul anilor 2000 în acționariatul echipei Dinamo, potrivit evz.ro. În 2012, prietenul său, Cristi Borcea, s-a retras și i-a vândut acțiunile lui Săvulescu.

„Eu am primit de la Săvulescu 1,2 milioane de euro, două ceasuri, pe care le-am echivalat la 100.000 de euro, plus 140.000 de euro. Am mai primit si un teren, echivalat la 2,5 milioane de euro. Nu m-a interesat terenul, dar a vrut el să-l punem, ca să supraevalueze şi el acţiunile”, spunea Borcea la acea vreme.

Omul de afaceri n-a stat prea mult la Dinamo și a decis să renunțe în favoarea lui Ionuț Negoiță, actualul finanțator al „câinilor”.

Săvulescu a fost cunoscut și ca un personaj monden. Pasionat de film și modelling, a fost înconjurat de femei frumoase. A fost căsătorit cu Rodica Ghionea, iar nunta din 2005 a făst găzduită de Palatul Regal, în Sala Tronului și a costat 500.000 de euro. Cei doi au divorțat, au o fată, iar omul de afaceri s-a implicat într-o relație cu Mădălina Ghenea. În 2017, el s-a căsătorit din nou, cu o fostă Miss Albania, Angela Martini.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Au stat nevinovați în închisoare în Italia 102 zile, doi români vor primi zeci de mii de euro despăgubiri

Ion Caramitru recită din Eminescu la Roma, spectacol extraordinar la Teatro Flavio în 15 ianuarie