in

Concediat, i-a tăiat jugulara unui coleg zilier

Un român de 33 de ani, Romeo Crețu, a fost arestat pe 11 septembrie de carabinieri, la dispoziția Procuraturii din Lucera (Foggia), acuzat că l-a ucis pe conaționalul Marcel Ioan Bălan, în ziua de luni 9 septembrie pe câmpurile din Lesina (Foggia, in Puglia).

Crețu (foto), după o ceartă cu Bălan, l-ar fi lovit la gât cu un obiect ascuțit, poate un cuțitaș, provocându-i secționarea jugularei și moartea din cauza pierderii de sânge.

Bălan, muncitor agricol de 33 de ani, în România lasă o soție și trei copii de 11, 7 și 5 ani. Bălan s-a dus să lucreze ca în fiecare dimineață într-o vie, când Crețu s-a dus după el și l-a lovit. Colegii săi care au auzit urletele bărbatului și au dat alarma.

Și-a omorât verișorul în Italia, apoi a fugit în Anglia: a fost capturat la Bacău

Victima a fost transportată de conaționalii săi pe marginea drumului statal 16 pentru a favoriza ajutoarele, însă la nimic nu a folosit sosirea tempestivă a ambulanței de la 118. Medicii nu au putut face altceva decât să constate moartea din cauza pierderii de sânge.

Crețu l-a ucis pe Bălan pentru că avea impresia că și-a pierdut locul de muncă din cauza fratelui victimei. Potrivit anchetelor carabinierilor, victima și asasinul lucrau împreună cu alți conaționali pentru o firmă agricolă locală, la recoltarea strugurilor.

Crețu, probabil din cauza temperamentului său, a fost conediat de patron. Fratele lui Bălan i-ar fi spus să nu se mai întoarcă la muncă. Crețu s-a răzbunat pe Bălan, tăindu-i jugulara.

Român de 26 de ani, omorât de colegul de cameră

Romeo Crețu a fost găsit de carabinieri în timp ce mergea pe marginea drumului provincial 37 purtând blugi încă murdari de sânge și un tricou sfâșiat. Când a văzut carabinierii, Crețu a încercat să fugă pe câmpurile din apropiere însă a fost prins.

Bălan, muncitor agricol, a ajuns prima dată în Italia în 2009, începând de pe atunci să facă naveta între România și Italia, de fiecare dată când exista posibilitatea să lucreze ca sezonier pe câmp. A revenit în Italia pe la sfârșitul lui iulie, în compania a diferiți conaționali printre care fratele său și amicul Crețu. În scopul reconstituirii dinamicii omorului foarte importante au fost informațiile furnizate de alți conaționali amici ai victimei. O colaborare – au subliniat militarii – care deseori lipsește în anchetele în care sunt implicați subiecți italieni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul Cristian David a prezentat în Parlament strategia de guvernare pentru românii de pretutindeni

„Prea mulți străini în clasă”, părinții italieni schimbă școala