in

Concerte-țeapă în Italia sau cum să faci bani cu Mirabela Dauer și Fuego fără știrea lor

Spectacole în Italia, cu afișe în care se anunță prezența unor artiști celebri din România. Nimic deosebit dacă nu ar fi vorba la mijloc de o escrocherie. Organizatorii anunță prezența unor cântăreți pentru care mulți ar plăti imediat un bilet, dar artiștii nu știu nimic. Mai mult, presupușii organizatori încearcă să facă aceste ”acțiuni culturale” în numele unor asociații umanitare din România, care sunt cunoscute pentru credibilitate și seriozitate. Și fac o primă ilegalitate: emit documente false…apoi încasează bani de la românii doritori de spectacole.

Este cazul unui spectacol anunțat pentru data de 2 iulie, la Valeggio sul Mincio, o localitate în apropiere de Verona. Prețul biletului: 15 euro.

Situația e foarte clară. Organizatorul, Camelia Maria Bichiș din Italia, a trimis o împuternicire falsă (vezi foto 2), emisă chipurile de o asociație umanitară din România, către anumiți artiști, cerându-le prezența la un așa-zis spectacol umanitar. Artiștii iau legătura cu asociația respectivă și descoperă că e o înșelătorie.

Nimeni însă n-o oprește pe Camelia Bichiș să anunțe mare spectacol la Verona, cu artiști celebri din România, printre care Mirabela Dauer, Fuego, Nico, Fără Zahăr, Spitalu’ 9, Atelier și trupa IRIS. ”Un adevărat spectacol”, ar spune oricine ar vedea alături atâtea trupe, cântăreți și artiști renumiți. Biletul: 15 euro pentru adulți și 8 euro pentru copii.


 


 

La o primă căutare, doi artiști dezmint pe pagina de facebook prezența în Italia, iar Trupa Atelier ne-a răspuns că habar n-au de acest spectacol și că nu au nicio legătură. Trupa IRIS ne-a transmis: ”Nu există acel concert…Pe 2 iulie avem la Reșița…”. În modul caracteristic, trupa Fără Zahăr, ne-a scris: ”Pe vremuri se făcea așa la teatrele de vară de pe litoral…apărea adrian minune pe toate afișele, apoi era dat ca bolnav… cred că a fost bolnav vreo trei ani incontinuu”. Pe paginile oficiale ale celorlalte trupe nu există niciun anunț despre vreo deplasare la Verona sau chiar în Italia. Așteptăm oricum și răspunsurile celorlalți artiști, cărora le-am trimis o solicitare.

Președintele asociației umanitare Young Initiative, Răzvan Victor Sassu, în numele căreia s-a încercat contactarea unor artiști, ne-a trimis împuternicirea falsă (foto 2) și ne-a declarat că nu are nicio legătură cu persoanele nominalizate în document. ”Se pregătește astăzi o acțiune in instanță din partea doamnei Dauer, din câte am înțeles. Momentan așteptăm și noi mai multe detalii de la cei care au avut de a face cu această situație în Italia. Este o doamnă care postează pe pagina de Facebook a doamnei Dauer și care a fost înșelată să vândă bilete la concert. În orice faz, Mirabela Dauer și Fuego au publicat pe paginile lor că nu au nicio legătură cu concertul.”, ne-a mai declarat Sassu.

În legătură cu acest incident, asociația Young Initiative a trimis un comunicat de presă, pe care îl publicăm mai jos:

“Astăzi, 27 iunie 2016, am fost informați cu privire la potențiale tentative de fraudă realizate în numele Asociației Young Initiative în Italia. Astfel, anumite persoane cu aparentă cetățenie română din Italia organizează un presupus concert umanitar cu susținerea presupusă a unor artiști români. Menționăm ferm că Asociația Young Initiative nu desfășoară niciun fel de activitate locală în Italia, nu a organizat niciodată și nici nu organizează concerte caritabile și nu are nicio asociere sau parteneriat cu niciun artist din România.

Condamnăm puternic acest tip de acțiuni și vom depune toate eforturile necesare pentru a le limita. Astfel, dacă va fi cazul unei acțiuni în instanță, ne vom declara parte civilă alături de artiștii români a căror imagine a fost de asemenea afectată.

Menționăm de asemenea că orice comunicare oficială a Asociației Young Initiative are loc prin website-ul www.younginitiative.org și pagina de Facebook www.facebook.com/fb.young.initiative, și facem un apel puternic către toți românii din Italia să nu se lase înșelați de aceste acțiuni și să verifice informațiile înainte de a face orice fel de donație sau de a achiziționa un bilet la presupuse concerte caritabile. Asociația Young Initiative nu a făcut nicio comunicare legată de vreun concert caritabil pe niciunul dintre aceste canale.

Din informațiile primite până acum, persoanele care au semnat documentele respective, în baza unei împuternici false, sunt un domn pe numele Radu Aron și o doamnă pe numele Camelia Maria-Bichiș, cu care Asociația Young Initiative nu a avut și nici nu are vreo formă de colaborare. Aceștia nu sunt membri ori voluntari ai Asociației și nu există niciun fel de altă legătură cu ei.

Regretăm că anumite persoane se folosesc de numele unor ONG-uri și al unor artiști consacrați pentru a înșela oamenii de bună-credință și vom depune toate eforturile pentru ca adevărul să iasă la iveală și cei care derulează astfel de acțiuni să fie aduși în fața justiției.

Asociația Young Initiative va depune plângere împotriva celor 2 persoane care, dacă faptele se dovedesc adevărate, au abuzat de încrederea oamenilor pentru propriul folos, sau se va alătura unui demers în justiție în solidar cu artiștii afectați.”

Am încercat să luăm legătura cu Camelia Maria Bichiș pe Facebook, pentru că nu avem alte date de contact. Inițial ne-a acceptat amiciția, dar nu ne-a răspuns la întrebările despre acuzațiile care i se aduc. Vom publica un drept la replică în cazul unui răspuns.

În concluzie, toți cei care au cumpărat bilete sau au detalii despre această situație ne pot contacta la adresa redacției [email protected] sau a autorului acestui articol.

Vom reveni cu alte amănunte.

Andi Rădiu
[email protected]

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

După despărțirea de Mădălina Ghenea, Philippe Plein iubește o altă româncă

”Alegeri pentru Congresul Diasporei împreună cu parlamentarele”, propunerea ARI