in

Agenți ai Gărzii de Finanțe, condamnați după ce au violat prostituate românce în timpul serviciului

Agenți ai Gărzii de Finanțe, condamnați după ce au violat prostituate românce în timpul serviciului. Ei au fost obligați să plătească daune în favoare instituției pentru care au lucrat, potrivit puntoagronews.it

Magistratura a condamnat o patrulă a Gărzii Financiare din Italia la plata unor daune, după ce a fost găsită vinovată de o serie de infracțiuni grave. Faptele datează de mai bine de zece ani, când o patrulă din Milano de la Guardia di Finanza a fost denunțată de o femeie de naționalitate română pentru agresiune sexuală în grup.

Infracțiunile grave împotriva prostituatelor, comise între 2007 și 2009, au dus la punerea sub acuzare a patru ofițeri de poliție financiară, toți din sudul Italiei, care se aflau în misiune la Milano.

Conduita violentă a fost săvârșită de către funcționari în timpul orelor de serviciu pentru controlul teritoriului, în zona Via Gallarate din Milano, iar relațiile sexuale au fost consumate de către finanțiști cu abuz de autoritate de funcție, întrucât purtau uniforma și foloseau mașina de serviciu în momentul în care au abuzat sexual victimele.

Român împușcat sub braț, căzut de la etajul trei al unui bloc de apartamente din Roma

Condamnați după ce au violat prostituate românce

În dosarul în cauză, în urma unei plângeri depuse de una dintre prostituatele românce abuzate, minoră, cei patru au fost condamnați în 2011, în formă prescurtată, pentru agresiune sexuală în grup și (cu excepția unuia dintre ei) pentru șantaj și deturnare de fonduri, sentința finală fiind pronunțată de Curtea de Casație la 19 iunie 2013.

Ulterior, la 13 aprilie 2015, departamentul tehnico-logistic al forțelor armate italiene a trimis o notă la Parchetul regional al Curții de Conturi, dând naștere unei proceduri care s-a încheiat în urmă cu câteva zile cu verdictul de primă instanță al judecătorilor contabili: cei patru finanțiști, care au fost concediați cu destituirea gradului, au fost condamnați în solidar la plata unei despăgubiri pentru prejudiciul de imagine de 140.000 de euro în favoarea Ministerului Economiei și Finanțelor.

Finanțiștii s-au folosit de calitățile lor oficiale

Potrivit Secției Jurisdicționale a Curții de Conturi din Lombardia, „chiar și un singur episod de delapidare și extorcare sexuală combinat cu acte de violență sexuală în grup împotriva unei prostituate de către un membru al nobilului Guardia di Finanza în exercitarea atribuțiilor instituționale, purtând uniforma și utilizând mașina de serviciu, lezează și mortifică, în sentimentul social, imaginea străvechii și stimatei forțe de poliție cu reglementări militare”.

În plus, potrivit Curții, dăunează și mai mult „repetarea unui astfel de comportament din partea grupului de funcționari publici – care sunt agenți de poliție judiciară, autori ai comportamentului foarte grav, a dus la excluderea lor disciplinară din ordinul din care fac parte”, potrivit sursei, citată de stiridiaspora.ro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 12 In medie: 4.3]
romanca ucisa accident Trieste

Trieste, româncă ucisă pe autostradă de un sloven care circula pe contrasens cu 180 km/h

Iohannis si Aurescu fac ce vor în chestiunea numirii ambasadorilor

Ambasadori la nimereală: un contabil de spital, trimis în Emirate. Proteste în Parlament