in

Ambasadori la nimereală: un contabil de spital, trimis în Emirate. Proteste în Parlament

Klaus Iohannis și MAE fac ce vor în procesul de destituire și numire a ambasadorilor. Aparent, la nimereală. De exemplu, un obscur contabil de la o clinică medicală, fără niciun fel de experiență în diplomație, este nominalizat să plece ambasador în Emiratele Arabe Unite. În același timp, Parlamentul este ignorat complet. „Nu suntem o cutie poştală”, este reacția președintelui Comisiei de politică externă a Senatului.

Iohannis si Aurescu fac ce vor în chestiunea numirii ambasadorilor

Ambasadori la nimereală

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele de rechemare în ţară a zece ambasadori, printre care Ion Jinga, reprezentant permanent al României pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite de la New York.

Tot vineri, mai multe propuneri de ambasadori ai României au fost înaintate de Ministerul Afacerilor Externe. Printre propuneri, Octavian-Bogdan Bădică, care este din 2010 contabil la rețeaua de sănătate Regina Maria din București.

Potrivit inpolitics.ro, ar putea fi mâna lui Raed Arafat:

„Octavian-Bogdan Badica, care ne va reprezenta în Emiratele Arabe Unite. Despre care aflăm că nu are nici în clin, nici în mînecă cu diplomația și nu a avut vreodată vreo activitate de acest tip. Din comunicatul oficial al MAE aflăm doar că e șef responsabil de controlul financiar la o rețea privată din sănătate.
Să prezentăm noi mai multe: Bădică e angajatul rețelei Regina Maria, fondată de afaceristul iranian Wargha Enayati, coleg de facultate și vechi prieten al lui Raed Arafat.
Simple coincidențe?”.

George Simion, întrebare pentru Bogdan Aurescu: Câți români din Italia sunt angajați la consulate???

Protest în Parlament

Preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului, Titus Corlăţean, a declarat că NU va demara audierile în Comisiile de specialitate în cazul celor 12 ambasadori propuşi, până când nu va exista „o discuţie directă” cu reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale şi Ministerului Afacerilor Externe, pentru ca, de acum înainte, să fie respectate regulile „cooperării loiale” între instituţii, iar parlamentarii să nu mai afle din presă despre revocarea şi desemnarea unor ambasadori.

Ion Cristoiu despre Bogdan Aurescu: „Un lătrău, slugărnicie băloasă față de America”

„În săptămâna care se încheie, practic s-a încheiat, am fost într-o misiune externă cu mandat european şi, în timpul misiunii, am aflat, oarecum întâmplător, din presa română, despre decretele semnate de preşedinte pentru rechemarea a zece ambasadori şi despre decretele de desemnare a altor 12 noi ambasadori la propunerea Ministerului Afacerilor Externe. (…)

Iohannis îi dojeneşte pe români: ”De ce îi ascultăm pe unii care vorbesc prostii pe Facebook?”

Nu am fost informat, aşa cum ar trebui să impună o anumită practică instituţională bazată pe curtoazie instituţională şi pe cooperarea loială a instituţiilor, nu am primit o notificare scrisă, o informare din partea Ministerului de Externe, în prealabil informaţiilor ajunse în presă”, informează Agerpres.

Titus Corlăţean îşi doreşte ca Parlamentul să fie informat, în prealabil, oficial, instituţional, pentru că nu poate să accepte ca Legislativul „să fie tratat ca o simplă cutie poştală”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
gurdia finanza

Agenți ai Gărzii de Finanțe, condamnați după ce au violat prostituate românce în timpul serviciului

Pierpaolo Sileri anunță renunțarea la mască în aer liber în Italia

Sileri: „De la mijlocul lunii februarie, fără mască în aer liber în Italia”