in

Cosenza, româncă de 33 de ani acuzată de jaf și CRIMĂ, victima este un bătrân de 78 de ani

Arestare preventivă pentru românca de 33 de ani despre care se crede că este implicată în dispariția din Lappano, la 6 aprilie 2017, a lui Damiano Oriolo (OMS), în vârstă de 78 de ani.

Aceasta este cererea formulată de Judecătorul de Instrucție de la Curtea de la Cosenza, Giuseppe Greco, scrie CN24.

Damiano Oriolo, dispărut fără urmă

 Femeia, Angelica Melania Șerban, se află deja în închisoare, în Reggio Calabria, pentru că a fost arestată pe 9 octombrie (OMS) de către echipa mobilă Bruzia, care a investigat dispariția bătrânului.

La începutul lunii judecătorul de instrucție din Cosenza a validat arestarea doar pentru infracțiunea de tâlhărie.

Cu toate acestea, și conform anchetatorilor, femeia face parte dintr-o organizație activă de ani de zile atât în provincia ​​Cosenza, cât și în Vibo, specializată în infracțiuni împotriva persoanelor în vârstă. (…)

Anchetatorii u adunat diferite elemente împotriva ei, cum sunt două mărturii, dintre care una, cea a unui angajat Anas, care a spus că a văzut-o pe Melania Serban în compania lui Damiano Oriolo cu o zi înainte de dispariția acestuia.

Au fost, de asemenea, colectate interceptări care ar fi acuzatoare pentru femeie, care a încercat, de asemenea, să construiască un alibi fals. Mai mult, suspecta deținea telefonul mobil al lui Oriolo la câteva zile după dispariția sa.

Damiano Oriolo, în vârstă de 78 de ani, a dispărut în 6 aprilie 2017. Bărbatul a fost văzut ultima dată în mașina sa, un break Opel Astra gri. Căutările au fost începute în urma alarmei declanșate de membrii familiei. Mașina a fost găsită la cinci zile după dispariția bătrânului, într-o pădure din San Fili, în care se afla o cartelă SIM pentru telefon, portofelul și pantalonii bărbatului.

Atunci a fost emisă ipoteza că bătrânul a fost victima unei tâlhării încheiate prost: cu câteva zile înainte, Oriolo își luase pensia .

În 9 octombrie 2020, a fost arestată românca, acuzată că l-a păcălit, drogat și jefuit pe bătrân.

Angelica Melania Șerban, fără domiciliu stabil Italia, cu multiple antecedente pentru furturi, Femeia este considerată responsabilă pentru infracțiunile de jaf și crimă, împreună cu subiecți deocamdată neidentificați.

Românca, împreună cu alții, l-ar fi atras mai întâi pe bătrân într-o zonă deluroasă și retrasă din San Fili, cu scopul să-l jefuiască, nu înainte să-l drogheze cu benzodiazepină (medicament psihotrop).

Apoi a fost atacul, chiar fizic, în urma căruia femeia ar fi intrat în posesia a 350 de euro. Potrivit anchetatorilor, ea ar fi provocat moartea bărbatului, abandonându-l după jaf pe stradă și în frig într-o stare de incapacitate de a înțelege și de a acționa.

Investigațiile au folosit numeroase activități de interceptare telefonică și ambientale, dintre care unele desfășurate și în România, cu un ordin european de anchetă emis de autoritatea italiană și ample investigații tehnice și științifice.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Au furat 1.000 de cutii de ton Rio Mare, ascunzându-le în căruciorul copilului, patru români denunțați

Guvernul de la Roma recomandă evitarea deplasărilor în afara țării: ”Restricţiile ar risca să complice revenirile în Italia”