in

”Ești o maimuță, îți voi tăia urechile și limba”, coșmarul îndurat de o româncă din Roma, partenerul arestat

ItaliaCoșmarul unei românce, care a fost nevoită să suporte hărțuirea și violența partenerului său timp de peste un an, a luat sfârșit. Mărturia unui vecin a fost fundamentală.
Un alt caz de violență împotriva femeilor vine din Roma: un român de 31 de ani a fost arestat și i s-a pus o brățară electronică după ce și-a hărțuit partenera timp îndelungat. Vecinii au fost cei care au salvat-o pe victimă, după mai multe episoade de violența domestică.
>>> Infernul unei bătrâne invalide, badantă violentă arestată. Victima, salvată de o prietenă care a văzut vânătăile

Coșmarul îndurat de o româncă din Roma

Cazul a avut loc în Guidonia (Roma) și este, din nou, o poveste de gelozie, tergiversare și violență. Hotărât să își controleze în permanență partenera, bărbatul de 31 de ani instaurase un adevărat regim de teroare în casă, alcătuit din insulte, amenințări și bătăi. Potrivit Il Giornale, cei doi locuiau împreună de aproximativ un an, timp în care femeia a fost nevoită să suporte totul.

Gelozia a fost cea care a motivat accesele de furie ale bărbatului, obsedat de partenera sa până la a o obliga să îi șteargă contactele telefonice, excluzând-o astfel de restul lumii, și amenințând-o cu rănirea sau moartea. ‘Îți voi tăia urechile și limba’, ar fi fost una dintre cele mai recurente intimidări. În climatul de teroare care domnea, nu lipseau nici umilințele și insultele: bărbatul obișnuia să o numească pe partenera sa „maimuță” în termeni denigratori.
>>> Fetiță de șase ani violată la Perugia: arestat un angajat al hotelului unde se afla în vacanță cu părinții ei

Apoi a venit momentul de cotitură. În cursul ultimului acces de furie, bărbatul de 31 de ani a aruncat un cuțit spre femeie, care a văzut lama trecând prin fața ochilor înainte de a se înfige în ușă. A fost un atac atât de înspăimântător, încât victima și-a dat seama în cele din urmă de pericol și a găsit puterea de a raporta și de a cere ajutor. Vecinii ei au răspuns imediat la apelul ei, depunând mărturie pentru ea în fața poliției. Toți auziseră țipetele venind dinspre casa cuplului.

Importanța vecinilor

„Trebuie spus că intervenția procuraturii și a secției de poliție a fost determinată de sprijinul vecinilor care, în fața ultimelor violențe, nu au ezitat să lanseze SOS, putând astfel să dea mărturie despre starea de teamă pe care, în ultimele luni, o observaseră adesea”, au declarat pentru Il Messaggero fonduri din sediul poliției.

„Acest lucru demonstrează atenția sporită în zona Tivoli din partea tuturor oamenilor față de episoadele violente, conștienți de intervenția imediată și concretă a poliției și a magistraților specializați”. Intervenția vecinilor, prin urmare, a fost decisivă și demonstrează cât de fundamental este să ajuți și să nu te întorci din drum în caz de nevoie.

Găsit vinovat de hărțuirea comisă împotriva partenerei sale, bărbatul de 31 de ani a fost prins ieri, joi, 2 noiembrie, de către ofițerii postului de poliție Tivoli, care au executat ordinul emis de gip. Supus măsurii brățării electronice, bărbatul nu va mai avea voie să se apropie de partenera sa și va fi obligat să se afle în permanență la o distanță de cel puțin 500 de metri de aceasta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]

Reîntoarcerea în țară: Povestea unei românce după 20 de ani petrecuți în Italia

Italia, lovitură pentru familii: factura la gaz în octombrie crește cu 12%