in

Reîntoarcerea în țară: Povestea unei românce după 20 de ani petrecuți în Italia

Reîntoarcere după 20 de ani de Italia – În ultimele decenii, tot mai mulți români care au plecat să lucreze în străinătate au început să se întoarcă în țara natală. Motivele variază de la dorul pentru cei dragi până la dorința de a începe o nouă etapă a vieții. Una dintre aceste povești inspiraționale este cea a Elizei Violeta Drutu, fostă ghid turistic la Florența, care s-a întors definitiv în România după 20 de ani petrecuți în Italia.
«După 16 ani petrecuţi la Torino, ne-am reîntors acasă! În primul rând pentru copil»

Eliza a achiziționat o casă veche în județul Neamț și a transformat-o într-o locuință rustică plină de farmec și veselie. Experiența ei este un exemplu elocvent al determinării și adaptării la un nou mod de viață.

Reîntoarcere după 20 de ani de Italia

Într-o postare recentă pe grupul de Facebook „Mutat la țară – viața fără ceas„, Eliza împărtășește poveștile și lecțiile învățate din călătoria ei. Ea descrie această schimbare ca o „mare resetare” a sufletului și privește cu entuziasm către viitor.

Casa pe care Eliza a achiziționat-o se află în pitorescul sat Filioara, comuna Agapia, județul Neamț. Aici, ea a petrecut doi ani transformând modesta casă într-un cămin confortabil, ceea ce a reprezentat o adevărată provocare. A muncit asiduu și a trăit noi experiențe pe care nu le-a avut niciodată în cei 20 de ani petrecuți în Italia.
Ion Nechita, reîntors din Italia, ales primar în țară: ”Mă simt cel mai iubit dintre pământeni!”

„Am muncit mai mult în 20 de ani în Italia, m-am spălat într-un lighean, am ascultat lemnul trosnind în sobă, am folosit un WC în curte, am trăit bucurii, am simțit dezamăgiri, am simțit că plutim de fericire, am căzut uneori, dar ne-am ridicat”, împărtășește Eliza.

Experiența ei a inclus nu doar muncă fizică intensă, ci și o serie de dificultăți. Cu toate acestea, Eliza mărturisește că această schimbare i-a adus mai mult decât și-ar fi putut imagina vreodată.
După ce a muncit în Italia, s-a reîntors în țară la cei 5 copii ai ei, lovită mortal pe trecerea de pietoni

Povestea ei poate fi acum o sursă de inspirație și curaj pentru cei care se gândesc să revină în România sau să își construiască o viață mai aproape de natură și tradiții.

„Le doresc curaj celor care încă nu au luat hotărârea să facă acest pas”, spune Eliza în încheierea postării sale. „Dacă am reușit eu, o orașeancă fără experiență și foarte comodă, nu trebuie să vă faceți griji”, a concluzionat ea, scrie Adevărul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Vreme rea în Italia, furtuna Ciaran a făcut cel puțin cinci victime în Toscana – VIDEO ȘOC

cosmar romanca

”Ești o maimuță, îți voi tăia urechile și limba”, coșmarul îndurat de o româncă din Roma, partenerul arestat