in

Ion Nechita, reîntors din Italia, ales primar în țară: ”Mă simt cel mai iubit dintre pământeni!”

Ion Nechita, 41 de ani, este unul dintre românii care au ales să se întoarcă acasă, după mai bine de 10 ani trăiți în Italia. Absolvent a două facultăți (de silvicultură și de drept) a fost ales primar în comuna Tazlău, județul Neamț, candidând pe listele USR-Plus. În prezent, lucrează la Agenția Mediului din Piatra-Neamț. De mulți ani este convins că majoritatea românilor doresc să se întoarcă acasă, iar el este unul dintre exemplele cele mai bune.

”Din start trebuie să spun că din analizele mele rezultă că majoritatea românilor din străinătate doresc să se întoarcă în ţară, deci jumătate de problema e rezolvată, partea cea mai uşoară căzând, însă, în sarcina statului, a guvernării. Plecând de la această constatare este foarte clar că doar România trebuie să arate că poate oferi siguranţă acestei alegeri. Siguranţă din acest punct de vedere ar presupune un sistem de educaţie performant, un bun sistem de sănătate, o administraţie publică eficientă şi oportunitatea unui loc de muncă”, ne-a declarat el într-un interviu în urmă cu trei ani.

Ion Nechita nu este la prima încercare, el a mai candidat la alegerile precedente, independent, însă a pierdut. ”Am fost învins, de fapt consider că ai mei consăteni au fost învinși de un primar cu 3 mandate în spate, ex PD, ex PSD, ex UNPR, actual PNL ce a reușit să creeze un aparat și să pună în mișcare un mecanism electoral la care s-au raliat și toți ceilalți contracandidați ai săi din urmă cu 4 ani. Cred că lipsa unui partid puternic în spate a reprezentat un mare dezavantaj, eu candidând independent, insuficienta mea prezență printre oameni pe lângă frica de schimbare, superficialitatea tratării unor teme privind buna administrare și viziunea asupra unei dezvoltări durabile, pe care eu am încercat sa le aduc in dezbatere. Am luat 26% din voturi faţă de 59% ale primarului în funcţie.” ne-a declarat el într-un interviu, în urmă cu un an.

Acum, și-a anunțat victoria pe pegina de Facebook, considerându-se ”cel mai iubit dintre pământeni”.

”Vă mulțumesc din suflet dragii mei tazlăuani pentru încrederea acordată, respectiv onoarea oferită și echipei USR PLUS locale și județene pentru susținere! M-ați făcut să mă simt cel mai iubit dintre pământeni.
Da, după cum ziceam în urmă cu 2-3 zile, Oamenii din Tazlău sunt oameni onești, buni și civilizați și asta s-a văzut și ieri la vot, când au arătat demnitate. Îi apreciez și le mulțumesc din tot sufletul pentru că au ieșit toți la vot pentru o reală schimbare.
Eu voi fi primarul tuturor, indiferent de opțiunea exprimată ieri și voi munci din răsputeri pentru a readuce Tazlăul acolo unde îi este locul, între comunele reprezentative la nivelul județului Neamț.
Să ne ajute Dumnezeu!

Îi urăm și noi mult succes, sperând să devină un exemplu și pentru alți români din diaspora.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Reduceri de pedeapsă pentru banda tăietorilor de urechi, românii au jefuit și torturat un cuplu de bătrâni în Lanciano

Italia, nouă societăți românești prezente la Târgul Internațional de Încălțăminte și Marochinărie MICAM, organizat la Milano