in

Crimă pentru un loc de parcare: doi români, un jurnalist şi un muzician, judecaţi la Terni

Procurorii din Terni au trimis în judecată pe 30 august doi români, Valentin Hogea, jurnalist de 30 de ani, şi Mihai Florian Iuraşcu, muzician de 23, cu acuzaţia de omor calificat. Pe 16 ianuarie va fi prima audiere a celor doi inculpaţi în faţa judecătorului pentru audieri preliminare Pierluigi Panariello.

Cei doi l-au înjunghiat mortal în noaptea de 11 august 2009 pe un şofer ucrainean de camion, Oleg Lyusak, de 36 de ani (foto), în timpul unui conflict pentru un loc de parcare, în largo Cairoli din Terni. Oleg a fost înjunghiat în piept.

Crima din parcare

Potrivit recostituirii făcute de procurori, victima a fost blocată de Hogea şi înjunghiată de Iuraşcu.

Hogea a fost arestat imediat, în timp ce celălalt s-a predat după cinci zile.

În acea seară Oleg tocmai îşi sărbătorise ziua de naştere cu un grup de conaţionali. A plecat cu maşina cu doi prieteni şi a ajuns într-o parcare.

Acolo s-a întâlnit cu o maşină cu trei români, doi bărbaţi şi o fată. Probabil cu câteva pahare în plus consumate, între cele două grupuri a luat naştere o discuţie pentru locul de parcare.

Unul dintre români a scos un cuţit şi l-a înfipt în toracele ucraineanului: o lovitură seacă, în dreptul inimii. Un alt ucrainean a fost rănit cu cuţitul la picior.

Pe timpul încăierării, românul care a folosit cuţitul a fost şi el rănit.Românii s-au urcat apoi în maşină şi au fugit, în timp ce ucrainenii încercau să-şi ajute prietenul.

La scenă au asistat şi câţiva trecători, care au dat alarma. La faţa locului a ajuns o ambulanţă şi poliţia.

Ucraineanul rănit, Serghei Holey, 26 de ani, înjunghiat într-o coapsă, a avut o rană uşoară.

„Totul s-a întâmplat foarte repede”, a povestit Serghei.

„Am sărbătorit ziua de naştere a lui Oleg şi mergeam cu maşina în căutarea unui loc de parcare. Apoi au sosit cei doi, persoane pe care nu le-am mai văzut înainte. După câteva vorbe au scos cuţitul„.

Jurnalistul

Agenţii de la Echipa mobilă cunoşteau deja a doua zi dimineaţa numele agresorilor, care locuiau împreună la doi paşi de locul delictului. Valentin Hogea a fost arestat imediat pentru complicitate la omor. Sosise de mai puţin de zece zile la Terni cu promisiunea unui loc de muncă la un bar.

Licenţiat şi jurnalist la o revistă di România, Hogea a dat vina pe ucraineni pentru ceartă, dar pentru anchetatori este un fapt incontestabil că ucrainenii au rămas la faţa locului în aşteptarea ajutoarelor şi poliţiei în timp ce românii au fugit.

Autorul material al omorului, Florian Mihai Iuraşcu, a fost dat în urmărire.

Investigatorii au găsit-o la Terni pe mama ucigaşului şi pe tânăra sa prietenă însărcinată. Acesta din urmă era în maşină în seara crimei şi a asistat, fără a participa, la încăierarea dintre români şi ucraineni.

Pe 17 august, presupusul ucigaş s-a predat. Însoţit de avocatul său, s-a prezentat la Palatul de justiţie din Terni unde era aşteptat de poliţie. Astfel a fost înştiinţat despre mandatul de arestare preventivă pentru omor voluntar şi leziuni (pentru rănirea celuilalt ucrainean) şi a fost imediat dus la închisoarea din Sabbione.

Muzicianul

Până cu puţin timp înainte, Florian trăia în România. Era muzician, compunea şi cânta. Apoi a venit în Italia, la mama lui, fostă campioană naţională la atletism, plurimedaliată la maraton. În Italia se angajase la o firmă în probă.

Florian a fost interogat, dar a negat că este el ucigaşul. „Nu am văzut niciun cuţit, eu am fost cel agresat”, a explicat el magistratului, spunând că el însuşi se consideră parte vătămată.

A spus că a văzut un cuţit la sol şi când a fost agresat s-a protejat cu mâinile. „Erau beţi, cel puţin patru. Printre altele erau mult mai mari decât noi, ne-au agresat, ne-au bătut şi noi de frică am fugit pentru că mă gândeam la o răzbunare”.

Tată de familie

Moartea lui Oleg a şocat comunitatea de ucraineni din Terni. Era cunoscut ca o persoană de treabă, ca soţ şi tată afectuos. Oleg Lyusak tocmai fusese angajat ca şofer de camion la o firmă din Terni.

Era în Italia de 10 ani, cu o soţie şi o fiică de 14 ani lăsate în Ucraina şi cărora le asigura întreţinerea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Recrutaţi de o firmă din Cluj, exploataţi şi umiliţi în Italia

Toboşarul Red Hot Chili Peppers: “Sunt fiul ilegitim al lui Ilie Năstase şi al Nadiei Comăneci”