Menu
in

Crimă șocantă în Sicilia, un cioban român a omorât cu pietre doi bătrâni italieni, după o ceartă de la pășune

În iunie 2020, doi bătrâni au fost găsiți morți în districtul Deliella din Caltanissetta. Acum a fost arestat un român de 22 de ani: crima s-ar fi produs la apogeul unei dispute asupra animalelor care pășteau pe terenurile celor doi frați.

Cearta cu ciobanul român Florin Scurtu, în vârstă de 22 de ani, pentru acele animale pe care tânărul le-a păscut fără voie pe pământul lor, ar fi motivul dublei crime ale fraților Filippo și Calogero La Monaca, uciși pe 14 iunie pe câmpurile din Delia, în provincia Caltanissetta, potrivit La Repubblica.

Filippo și Calogero La Monaca

Carabinierii unității de anchetă Caltanissetta au găsit cadavrele la o sută de metri distanță unul de celălalt. Calogero 76, a fost carbonizat lângă mașină, în timp ce Filippo, în vârstă de 74 de ani, era pe pământ într-un câmp cu capul zdrobit de o piatră mare pe care carabinierii au găsit-o nu departe de corpul său în mediul rural din districtul Deliella.

Punctul de cotitură al anchetei a venit în ultimele săptămâni, când tânărul a devenit principalul suspect al crimei. După investigații, carabinierii, cu un mandat de la procuratura locală, l-au arestat pe Florin Scurtu, în vârstă de 22 de ani, fără antecedente și cu ședere legală.

„Au fost investigații deosebit de dificile, având în vedere complexitatea locului crimei – a explicat colonelul Baldassare Daidone, comandantul provincial al carabinierilor Caltanissetta -, crima fiind deosebit de brutală care a avut loc cu lovituri de piatră. Cu câteva zile mai devreme a existat o ceartă între cei doi frați și deținutul, care a fost certat pentru că a pășunat turma pe pământul lor. În ziua dublei crime Scurtu a mers la cei doi frați pentru o clarificare, iar apoi cearta a degenerat”.

„Mai întâi criminalul l-a lovit pe Filippo, care era cel mai potrivit dintre cei doi frați, chiar dacă a fost întotdeauna un bărbat în vârstă, – a continuat – Daidone – și apoi l-a lovit pe Calogero care folosea un baston pentru a merge și, probabil, a încercat să scape. Băiatul, deși de statură mică, este de fapt înzestrat cu o forță fizică considerabilă.

După crimă, tânărul a încercat cu stângăcie să ascundă cele două cadavre. A lui Filippo a fost plasat lângă o mașină incendiată, în timp ce a lui Calogero a fost ascuns la 200 de metri distanță în interiorul unei clădiri folosite ca magazie de unelte „.

Judecătorul de instrucție din Caltanissetta a validat arestarea, plasând suspectul în arest în închisoare.

Familia La Monaca, originară din Canicattì, este bine cunoscută în localitatea Delia, pentru o serie de evenimente sângeroase în care au fost implicați: un al treilea frate, Antonino, a fost împușcat mortal la 27 decembrie 1990 în fața unui bar a centrului Canicattì. O ambuscadă în stil mafiot care, totuși, nu a fost niciodată clarificată.

Infracțiunea a avut loc la începutul războiului dintre Cosa Nostra și Stidda, care a însângerat centrul Siciliei. A fost prima dintr-o lungă serie de crime.

La acea vreme, frații Filippo și Calogero La Monaca ajunseseră în centrul unei anchete, suspectați de o altă crimă.

Alibiul lor a fost verificat pentru acea infracțiune, dar apoi ancheta nu a dus la nimic. Două surori ale victimelor conduc în schimb un cunoscut magazin de bijuterii în sat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3.5]
Exit mobile version