in

Curtea Supremă din Italia i-a anulat unui român condamnarea pe viață, înjunghiase mortal un basarabean

Curtea Supremă din Italia i-a anulat unui român condamnarea pe viață, înjunghiase mortal un basarabean.

Curtea de Casație a anulat sentința pronunțată de Curtea de Apel din Veneția împotriva românului Florin Stingaciu, în vârstă de 26 de ani, pentru uciderea lui Igor Ojovanu, de origine moldoveană, anulând circumstanța agravantă a motivelor premeditate, scrie Il Gazzettino.

Stingaciu a fost condamnat la închisoare pe viață în primă instanță și la 20 de ani în apel. Tânărul moldovean fusese ucis cu un cuțit în spate în seara zilei de 30 septembrie 2018, după ce se întorcea de la o petrecere a burlacilor.

Italia, român de 27 de ani, condamnat la închisoare pe viață pentru că ar fi omorât un basarabean, contestă pedeapsa

Curtea Supremă din Italia i-a anulat unui român condamnarea pe viață

Stîngaciu a fost condamnat la închisoare pe viață după ce în septembrie 2018 l-ar fi ucis, prin înjunghiere, pe basarabeanul Igor Ojovanu, un tânăr de numai 20 de ani. Tragedia s-a petrecut în Fontane, regiunea Veneto, provincia Treviso.

Stîngaciu se afla alături de mai mulți prieteni în casa albanezului Rubin Xhika, un alt inculpat condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor. La un moment dat, liniștea cartierului ar fi fost perturbată de un grup de basarabeni din care făcea parte și Ojovanu. Basarabenii veneau de la o petrecere care s-ar fi încheiat cu un grătar.

Între cele două grupuri a izbucnit un scandal, iar la un moment dat Stîngaciu și Xhika ar fi ieșit cu cuțite din casă pentru a-și reduce adversarii la tăcere. Basarabenii ar fi fugit, dar s-ar fi întors, iar în cele din urmă totul s-ar fi transformat într-o bătaie sângeroasă în urma căreia Ojovanu a murit fiind înjunghiat în spate.

La finalul procesului, Stîngaciu a fost găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de omor, stabilindu-se că el i-ar fi aplicat lovitura fatală basarabeanului. În schimb, Xhika a fost găsit vinovat de tentativă de omor. Românul a luat închisoare pe viață, iar albanezul 10 ani de închisoare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 9 In medie: 3.1]

Italia, măști obligatorii la locul de muncă cel puțin până în iunie, în interior și în aer liber

amaro amara

Titlul de ”cel mai bun bitter din lume” a fost acordat unei mărci din Sicilia, iată din ce e făcut