in

Daniela Bruma, eroină în Italia, a salvat viața unui copil pe o plajă din Rovigo: ”Lângă mine aveam părinții copilului, îngroziți”

O româncă a devenit eroină în Italia, după ce a salvat viața unui copil de 10 ani, pe care l-a resuscitat timp de 8 minute pe o plajă din Rosolina, o localitate din provincia Rovigo. Daniela Bruma Opi, asistentă din Padova, făcea plajă când a intervenit: „Sunt deja fericită că este în afara pericolului, dar aș vrea să-l îmbrățișez”, a spus ea într-un interviu pentru presa italiană.

Daniela Bruma i-a făcut micuțului masaj cardiac timp de opt minute, fără încetare, până când băiatul a început să scuipe apă și să respire de unul singur. Copilul era la plajă cu familia lui, atunci când a ajuns într-o zonă cu apă adâncă și a fost înghițit de valuri. Când tatăl său a reușit să-l aducă la țărm, era deja cianotic, probabil în fibrilație atrială.

”Faceam plajă cu un prieten când am auzit că salvamarii cereau să le aducă un defibrilator, a explicat Daniela. ”Am intervenit imediat. Când am ajuns am văzut că cel mic era cianotic și am început imediat masajul cardiac. Abia după 8 minute a început să scuipe apă și să respire, a fost o situație complicată. Salvamarul s-a speriat și când i-am spus că sunt asistentă s-a relaxat. Dar lângă mine aveam și părinții copilului, îngroziți”, a mai povestit Daniela Brumă, potrivit corrieredelveneto.corriere.it, citat de observatornews.ro.

Părinții copilului erau din Republica Moldova și înțelegeau foarte puțin din ceea ce le spunea salvamarul, așa că românca Daniela a venit ca un înger în mijlocul lor.

Mama copilului a leșinat și și-a revenit de mai multe ori lângă mine. Eu, care sunt de origine română, am făcut și pe traducătoarea până la sosirea ambulanței și a elicopterului”, a mai spus infirmiera română. Daniela le-a spus jurnaliștilor italieni că și în România a fost tot asistentă medicală, iar când a venit în Italia, s-a angajat în același domeniu.

Copilul a fost transportat de urgență la spital și este în afara pericolului. Acum, românca spune că și-ar dori să-l întâlnească și să-l vadă că zâmbește.

”Mi-ar plăcea să-l văd și să-l îmbrățișez, să-l văd că zâmbește, dar sunt mulțumită oricum că e în afara pericolului. Mi-e de-ajuns să știu asta. Cu mine, la mare, era și fiica mea, Emilia, care are aceeași vârstă ca acel copil. S-a speriat foarte tare și ea. Astăzi Emilia a împlinit 11 ani și, acum că știm că băiețelul este bine, avem un motiv în plus pentru a sărbători”, a spus în final Daniela Brumă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3]

copii strainatate

Ciolacu: «Numărul copiilor români născuţi în străinătate a depăşit numărul de copii născuţi în ţară”

Macerata, bărbat de 58 de ani moare la 10 zile după vaccinul Pfizer: „ficat compromis”