in

Denunțul unui tânăr italian deținut în România: „Suntem 24 în celulă, condiții sanitare rușinoase și multă violență”

Un italian de 28 de ani arestat în România se plânge de condițiile infernale din închisoarile românești. În timp ce în Italia a explodat cazul italiencei Ilaria Salis, deținută în Ungaria în condiții grele, acum a apărut și denunțul legat de un alt deținut italian în străinătate. Cazul a fost prezentat de președintele „Nessuno Tocchi Caino” Rita Bernardini, la care a apelat mama tânărului, Ornella Marraxia.

Fată violată în parc la Milano: tânăr român de 25 de ani arestat

Băiatul a călătorit la Constanța pentru un festival de muzică, unde a fost arestat pentru droguri și a început coșmarul: interceptări neautorizate, un proces sumar, condamnarea și tratamentele inumane și degradante din închisoare. Apelul mamei pentru fiul ei care este victima violenței a ajuns și la Deputatul Roberto Giachetti (IV), care va prezenta ministrului Nordio o întrebare parlamentară

A sugrumat o româncă și a aruncat-o în prăpastie, italian condamnat la 15 ani închisoare

Filippo, condamnat în România

Este vorba de încălcările statului de drept și condițiile inumane și degradante ale vieții în închisoare. Filippo, 28 de ani, anul trecut a mers cu niște prieteni la Constanța pentru a participa la festivalul de muzică ‘Mamaia’. Sărbătoarea s-a transformat într-un coșmar, cu arestarea tânărului sub acuzația de droguri, acuzațiile și procesul sumar care s-a încheiat în primă instanță cu o pedeapsă de 8 ani și șase luni închisoare, scrie L’Unità.

Pedeapsa este executată la Poarta Albă, unul dintre cele mai rele penitenciare din Europa. Tânărul de 28 de ani imparte o celula de 35 de metri patrati cu alte 23 de persoane. Condițiile igienice și sanitare sunt rușinoase, iar mâncarea servită este indecentă. Tânărul a suferit și el violențe și a riscat să fie înjunghiat. În acest caz, deputatul Italia Viva Roberto Giachetti a promis că va adresa o întrebare parlamentară ministrului Justiției Carlo Nordio.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Răpită, bătută și obligată să se prostitueze

Răpită, bătută și obligată să se prostitueze: româncă de 23 de ani, a găsit curajul de a-și denunța torționarul

Cardul de Cultură și cel de Merit, în vigoare de astăzi în Italia. Cum se pot primi 500 + 500 de euro