in

„Din cauza sărăciei”. Doi români și-au abandonat copilul de 4 luni în frig, pe o stradă la Verona

Un copil de 4 luni a fost găsit aseară pe stradp la Verona, abandonat de cineva. Astăzi, carabinierii au reușit să-i identifice pe părinși și să-i denunțe.

Este vorba de un cuplu din România, tatăl de 30 de ani, mama de 34 de ani, în Italia de mai bine de un an.

Bebelușul, primul lor copil, s-a născut în iulie anul trecut.

Dar cei doi trăiesc într-o situație economică precară și inițial primiseră ajutorul unei cunoștințe. Sărăcia grea și descurajarea pentru această situație i-ar fi determinat, potrivit primelor informații, să ia decizia de a abandona copilul.

Copilul a fost lăsat noaptea, în frig, la un colț de stradă. Și salvat de propriul său plâns. Un bebeluș de 4 luni, conform celor confirmate de sediul poliției din Verona, a fost găsit abandonat între via Tevere și via Chioda, în zona Golosine, din Verona. Era învelit într-o pătură de lână și plângea. L-a găsit un rezident care se îndrepta spre locul de muncă și care a alertat imediat poliția, chemând o patrulă. Cei doi agenți au chemat atunci Suem 118 lucrători în sănătate.

Bebelușul avea o temperatură corporală de 35,3 grade, „dar nu era hipotermic”, a spus dr. Pierantonio Santuz, de la Spitalul Universitar Integrat din Verona, unde a fost transportat imediat. Și acum „e bine”.

Între timp, au fost lansate și investigații pentru a încerca să identifice identitatea mamei sau a celui care a abandonat nou-născutul.

Cei doi părinți au fost identificați datorită denunțului unui compatriot care i-a găzduit, scrie ANSA.

primar rude

Un primar din Botoşani și-a făcut rudele și prietenii cetățeni de onoare şi i-a scutit de impozite în ultimele zile de mandat

cersetor roman

Deși doarme sub cerul liber, și-a donat toți banii pentru a-i ajuta pe alţii. A primit în schimb o locuinţă şi un loc de muncă