in

Un primar din Botoşani și-a făcut rudele și prietenii cetățeni de onoare şi i-a scutit de impozite în ultimele zile de mandat

După ce a pierdut alegerile locale din 27 septembrie, primarul PSD din comuna Dimăcheni, judeţul Botoşani, Ştefan Cojocariu, a convocat o şedinţă de Consiliu Local în care a acordat 35 de titluri de cetăţeni de onoare unor rude şi prieteni, pe care ulterior i-a scutit de la plata taxelor şi impozitelor locale, transmite Monitorul de Botoșani.

Primarul a luat această decizie în ciuda faptului că secretarul Consiliului Local, Mihaela Chiriac, l-a avertizat că nu are cadrul legal pentru a face atâţia cetăţeni de onoare, deoarece nu există un regulament propriu al CL Dimăcheni în care să fie menţionate condiţiile de acordare şi de retragere a acestor titluri.

Avertismentul apare notat în procesul verbal al ședinței de consiliu local în care a fost adoptată hotărârea inițiată chiar de primar.

Monitorul de Botoșani precizează că pe lista cu cei 35 de cetățeni de onoare se află consilieri ce au candidat pe lista PSD, o parte dintre angajaţii primăriei, rude, prieteni şi vecini ai primarului. Mai mult, Cojocariu a propus ca toți cei 35 să fie scutiți de plata taxelor şi impozitelor locale şi a anunţat că până la expirarea mandatului are de gând să propună și alți cetățeni de onoare.

Dimăcheni este comuna cea mai săracă din judeţ, dar şi cea în care funcţionarii publici din primărie au cele mai mari venituri, salariul mediu în instituţie fiind de 6.000 lei. În schimb, în jumătate din localitate iluminatul public nu funcționează.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cremona, o româncă a primit donație casa de la bătrâna pe care o îngrijea. Rudele nu sunt de acord. Notarul: „Voința ei a fost foarte clară”

„Din cauza sărăciei”. Doi români și-au abandonat copilul de 4 luni în frig, pe o stradă la Verona