in

Cremona, o româncă a primit donație casa de la bătrâna pe care o îngrijea. Rudele nu sunt de acord. Notarul: „Voința ei a fost foarte clară”

O româncă muncitoare, care a îngrijit cu afecțiune o bătrână la Cremona, a primit donație casa, pe când bătrâna încă trăia. Apoi bătrâna a numit-o în testament moștenitoare, lăsându-i toate bunurile.

Însă rudele bătrânei nu sunt de acord și au târât-o pe româncă în judecată. Notarul care a întocmit testamentul și notărița care a întocmit actul de donație al casei însă arată că bătrâna era conștientă și a dorit într-adevăr să îi lase tot ce are româncei.

„Draga noastră Selene Pozzari, în vârstă de 84 de ani, ne-a părăsit cu seninătate. Cu durere dau anunțul iubitoarea Elia, Arnaldo, toți verii și rudele”. Necrologul este din 4 mai 2019. „Iubitoarea Elia” este Cornelia, îngrijitoarea română care de ani de zile a ținut companie bătrânei Selene, o infirmieră pensionată.

A tratat-o ​​zi și noapte în casa din cartierul Zaist, la Cremona. Aceeași casă în care Elia continuă să trăiască. Bătrâna Selene i-a donat-o pe când era în viață, scrie La Provincia di Cremona.

Este în curs un proces, împotriva româncei.

„Toți verii și rudele” sunt, de fapt, trei veri secundari care o acuză acum pe îngrijitoare că a „ușurat” contul curent al lui Selene cu 100 de mii de euro, cu un bancomat. Verii sunt bănuitori și cu privire la o poliță de 15 mii de euro și pe donația apartamentului.

Era bătrâna Selene fără discrenământ când și-a făcut testamentul? „Doamna Selene era perfect lucidă”, spune Massimo Galli, notarul care s-a ocupat de testament.

La 21 februarie 2014 a mers personal la casa doamnei, «o atenție pe care o am adesea pentru doamnele în vârstă. Uneori o fac ca o formă de respect ».

Ca martori, doi colaboratori ai notariatului: «Este ceva ce se întâmplă destul de des. În mod normal, actele se fac în studio și colaboratorii sunt acolo ».

Acasă se afla și îngrijitoarea, care, însă, „nu a fost prezentă la colocviu”.

Înainte de a-și pune ultimele dorințe pe hârtie, „se ține un colocviu preliminar. Doamna era foarte conștientă de ceea ce făcea. A vorbit clar și mi-a arătat, de asemenea, că locuința este în ordine».

Notarul Galli a explicat în ce constă evaluarea. «Explică sensul testamentului, ce se întâmplă dacă se face, ce se întâmplă dacă nu se face. Am întrebat-o dacă are rude.

După ce a constatat că nu există copii, frați, copii ai fraților, că nu erau legitimi, ci rude, doamna înțelesese și o numise pe Cornelia moștenitoare naturală.

Mi-a spus: „O fac, pentru că este doamna care mă asistă în acest moment al vieții mele, pentru că este aproape de mine”. M-a pus să introduc propoziția în testament. Și tocmai în acel moment mi-a arătat cum era casa în ordine».

Pentru notar, dicernământul doamnei era evident. Pentru că „dacă aș fi avut îndoieli, aș fi plecat, aș fi cerut medicului curant informații suplimentare. În orice caz, voința ei a fost foarte clară ».

La fel și pentru Laura Genio, notarul care în noiembrie 2017 a primit-o pe Selene într-un scaun cu rotile și Elia în biroul ei, a redactat actul de donație a apartamentului către îngrijitoare. „Doamna mi-a spus:„ Prefer ca proprietatea să meargă la Cornelia decât la rude ”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bergamo, musulmanii au cumpărat biserica ortdocșilor români, dar nu au intrat în posesie. Părintele Gheorghe: „Noi suntem încă aici”

primar rude

Un primar din Botoşani și-a făcut rudele și prietenii cetățeni de onoare şi i-a scutit de impozite în ultimele zile de mandat