in

Discotecă din Padova: “Interzis accesul românilor!”

Un grup de tineri din Padova au denunţat decizia luată de conducerea unei discoteci din localitate, “Factory Club”, de a interzice accesul tinerilor “albanezi, români şi moldoveni”. Cazul a ajuns astfel pe paginile cotidianului “Il Mattino di Padova”, după ce două fete de origine albaneză au fost respinse, vineri seara, la intrarea în discotecă. “Albanezii şi românii nu au voie să intre”- le-ar fi spus bodyguardul la intrare.

Câţiva italieni, în cea mai mare parte studenţi, au asistat la scenă şi au protestat împotriva discriminării: “Un bodyguard vorbea cu cele două fete, care erau indignate de faptul că nu pot intra, din cauza naţionalităţii lor, iar acesta le-a explicat că albanezii, românii şi moldovenii nu se pot înscrie în club, deci nu pot intra în local. Tinerele au dorit să discute cu responsabilul clubului, dar atunci a intervenit un alt bodyguard, care a repetat aceeaşi regulă: albanezii, românii şi moldovenii- poate nici tunisienii, nu intră”- a povestit jurnaliştilor Piero Baraldo, unul din martorii care au asistat la discuţie.

Un alt martor, Gianluca Francescato, a povestit că cele două tinere erau absolut normale, nu erau în stare de ebrietate şi “vorbeau o italiană aproape perfectă”. “După acel episod, acel local ne face greaţă, singurul lucru pe care îl putem face acum e să-l boicotăm”- a mai adăugat Francescato, citat de aceeaşi sursă.

Localul în cauză este gestionat de Thang Vien, originar din Vietnam, care a declarat: “Aici vine deseori lume ciudată, eu sunt vietnamez, în niciun caz nu sunt rasist, dar când văd un anumit tip de persoane, nu le las să intre, din motive de siguranţă. Nu ştiu exact ce s-a întâmplat în acea seară, poate că cele două fete erau îmbrăcate necorespunzător, iar cei doi bodyguarzi au interpretat în mod negativ stilul celor două cliente”.

“E o chestiune de cantitate, nu de discriminare”- susţine un alt colaborator al discotecii, Sauro Ricci-  “acţionăm în acest fel atunci când vin comunităţi numeroase, pentru că tendinţa este să menţinem aceleaşi proporţii ca şi în afara localului. Acum circa două săptămâni a avut loc o ceartă între albanezi, nu putem permite să se întâmple astfel de lucruri”.

Episodul de vineri a declanşat o adevărată polemică pe Facebook: cei mai mulţi dintre cititori au luat apărarea celor două tinere, condamnând decizia conducerii discotecii.

“Cazul celor două fete nu este unic, eram acolo vineri seara şi, cu puţin timp înainte, doi tineri, cred că erau români, au fost îndepărtaţi pe acelaşi motiv, adică naţionalitatea lor”- povesteşte Pek Pecca pe pagina sa de Facebook. “Erau îmbrăcaţi normal, ca mine şi ca toţi prietenii mei, vorbeau foarte bine italiană. Bodyguardul s-a scuzat şi le-a spus că nu pot intra, din cauză că sunt români, fiind vorba de o decizie a conducerii”.

M.C

Citeste aici comentariile martorilor care au asistat la episod si cititorilor cotidianului din Padova.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Şerban Huidu se retrage din viaţa publică

Consulatul de la Catania, deschis pentru românii din Sicilia, Basilicata, Calabria şi Puglia/Vezi detalii şi coordonate