in

Dodon, huiduit la întâlnirea cu diaspora din Padova: ”V-ați vândut lui Putin!” VIDEO

Situație jenantă pentru preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, la întâlnirea cu diaspora din Padova. Mai mulți cetățeni moldoveni stabiliți acolo l-au huiduit pe şeful statului de la Chişinău. Oamenii au adus cu ei pancarte pe care scria: „Dodon – trădător de țară”, „V-ați vândut lui Putin!”. În apărarea lui Dodon a sărit un preot, care era prezent la eveniment.

Oamenii au fost nemulţumiţi că preşedintele Republicii Moldova a venit să le vorbească moldovenilor din Padova care nu prea l-au votat. Nemulţumiţii i-au reproşat lui Dodon că s-a vândut lui Putin!

Şocat de reacţia conaţionalilor, Igor Dodon a cerut intervenţia carabinierilor pentru a-i potoli pe moldovenii veniti la o intalnire cu el la Padova.  Spiritele s-au incins cand au fost abordate subiecte precum prezenta armatei ruse in regiunea transnistreana sau unirea cu Romania.
Dodon – cunoscut pentru pozitiile radicale pro-Rusia, a inceput sa discute despre importanta pietei ruse si despre faptul ca moldovenii prefera specialitati de elita, si le ocolesc pe cele mai tehnice, dar mai necesare – in opinia lui.

In acel moment un grup de barbati din sala s-au revoltat, iar Dodon a cerut ajutorul politiei pentru restabilirea ordinii publice. „Este ordine? stimati reprezentanti ai autoritatilor! Autoritatile italiene, faceti va rog ordine!”, a reacționat Dodon.

Preşedintele şi-a putut relua discursul după intervenţia poliţiei.

Cu toate acestea, șeful statului a scris pe pagina sa de facebook că la Padova a fost întâlnit cu drag.

„Ieri, fiind într-o vizită privată în Italia, m-am întâlnit cu moldovenii noștri, aflați la muncă sau stabiliți cu locul de trai în Padova. Diaspora moldovenească din Italia este a doua ca mărime, după cea din Federația Rusă și numără circa 150 de mii de persoane oficial. Am fost întâmpinat foarte cald, de mai mulți preoți, care slujesc în aceste locuri, dar se plâng că atenția pe care ar trebui să o acorde autoritățile moldovenești diasporelor este prea mică, exprimându-și speranța că astfel de întrevederi vor avea loc cu regularitate. Numărul de doritori care au venit a fost mare, peste 300 de persoane. Întrebări au fost foarte multe, inclusiv puse de provocatori, dar m-am convins că astfel de întrevederi sunt necesare, deoarece oamenii sunt dornici să cunoască informația despre ce se întâmplă în țara lor de baștină, din prima sursă”, susține Dodon, potrivit timpul.md.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Criză de forţă de muncă în ţară: «Nu ne trebuie oameni cu două facultăţi, avem nevoie de sudori»

Onestitatea lui i-a impresionat pe locuitorii din Padova, a găsit 600 de euro și i-a dus la poliție: ”Dar ce-am făcut, vreun act de eroism?”