in

Onestitatea lui i-a impresionat pe locuitorii din Padova, a găsit 600 de euro și i-a dus la poliție: ”Dar ce-am făcut, vreun act de eroism?”

Onestitatea lui i-a impresionat pe locuitorii din Padova. Daniel Nelu Foca, român de 42 de ani, este gunoier la firma Acegas Aps din Padova. Zilele trecute a găsit un portofel cu aproape 600 de euro. L-a dus la poliție fără să se atingă de conținut. Daniel a găsit portofelul joi, 2 martie seara, în riviera Tiso din Camposampiero la Padova, unde golea containerele cu gunoi umed.

«L-am deschis să văd dacă nu este numărul de telefon al proprietarului. Am găsit o carte de vizită, l-am sunat, dar nu mi-a răspuns, așa că m-am dus imediat la Chestură». Daniel, de 20 de ani în Italia și de 15 angajat la Aps, a povestit că nu este primul episod de acest fel, dar că «niciodată nu m-am gândit să țin banii» pentru că «pun persoanele înaintea banilor».

Reporterii cotidianului Il Gazzettino din Padova i-au solicitat un interviu. Reacția lui Nelu a fost extraordinară: «Dar ce-am făcut, vreun act de eroism? Am găsit un portofel cu 600 de euro și l-am restituit, nu m-am aruncat într-un râu să salvez un copil». Plin de învățăminte și comentariul său despre demnitate: «Demnitatea mea, pierdută dacă aș fi ținut banii, valorează mult mai mult decât 600 de euro». A refuzat și mica recompensă oferită de proprietarul portofelului, un italian originar din Puglia.

Nelu Foca nu e bogat. Câștigă 1.700 de euro pe lună, adunând noapte de noapte gunoaie pentru firma Aps, unde este angajat pe durată nedeterminată din 2002. S-a căsătorit, are două fete, de 11 și 4 ani, u-a luat casă cu credit la Albignasego, lângă Padova.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dodon, huiduit la întâlnirea cu diaspora din Padova: ”V-ați vândut lui Putin!” VIDEO

Criză pe șantierele din Roma: muncitori fără loc de muncă și casă, capitala e blocată